От нашата земна веранда космосът изглежда красиво украсен със скъпоценни

...
От нашата земна веранда космосът изглежда красиво украсен със скъпоценни
Коментари Харесай

Нова галактическа надстройка може да отмени научната теория за Вселената

От нашата земна веранда космосът наподобява красиво декориран със скъпоценни камъни със звезди и галактики. Намалете мащаба обаче и това би трябвало да се трансформира в авантюра на всепосочна тъпотия: безпределно мрачно пространство, в което галактиките се свиват до бледи точки и това наподобява идентично във всяка посока.

Това съмнение, че Вселената е отмерено разпръсната с материята и наподобява идентичен за всички наблюдаващи, прочут като космологичен принцип, в този момент е предмет на спор.

Миналата седмица докторант в Англия разкри, че е разкрила гигантска огърлица от галактики, разпростряла се на 1,3 милиарда светлинни години. Този по този начин наименуван Голям пръстен от галактики и космически купове се причислява към разширяващ се азбучник от големи структури, които се опълчват на научните упования. Взети дружно с други объркващи наблюдения, това допуска, че Стандартният модел на физиката, в който космологичният принцип играе поддържаща роля, може да не е последната дума за това...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР