От началото на юли има малко селища, превзети от редовни

...
От началото на юли има малко селища, превзети от редовни
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Вагнер-овци продължават да настъпват в Донецка област, борят се за изключителни заслуги

От началото на юли има малко селища, завладяни от постоянни съветски или сепаратистки сили. Това настояват в последния си отчет от английското военно разузнаване, представен от Руската секция на Би Би Си.

В него се показва, че през последните три дни съветските сили организират тактическо нахлуване към центъра на град Бахмут (Артьомовск) в Донецка област. Части от Втори армейски корпус на проруската милиция в Луганска област наподобява са окупирали селищата Опитное и Иванград южно от града.

Известен триумф са постигнали силите, ръководени от частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " в Донбас. Вагнеровци към момента интензивно взе участие във военните дейности в региона на Бахмут, съгласно отчета. Вероятно Русия преглежда завладяването на Бахмут като подготовка за атака против Краматорск и Славянск, най-големите селища в Донецка област, които са под украински надзор.

Готвачът на Путин и основател на " Вагнер " Евгений Пригожин евентуално продължава напъните си да разграничи себе си и силите от по-конвенционалните съветски и прокси войски. В  коментар за съветското издание RIA FAN той акцентира, че силите на " Вагнер " еднолично са поели контрола над Иванград, населено място южно от Бахмут, на 13 октомври,  заяви тази заран Институтът за проучване на вйната (ISW).

Руските сили не престават да водят настъпателни дейности и в центъра на Донбас, въпреки и да се движи напред доста постепенно. Общият действен проект обаче е подкопан от украинския напън върху северния и южния фланг, както и от острия дефицит на муниции и жива мощ, съгласно отчета на английското военно разузнаване.

Силите за териториална защита на Донецката национална република (ДНР) обаче настояват, че взаимно със силите на Луганската национална република (ЛНР) са поели надзор над Иванград и близкото населено място Опитне. Това явно опонира на изказването на Пригожин, че " нито един човек от други елементи, с изключение на за чиновници на частната военна компания Вагнер " е бил в Иванград по време на завладяването му.

Освен това Пригожин опроверга изказванието, че съветските сили са завладяли Опитне и съобщи, че в покрайнините му се водят яростни боеве.

Разминаването сред изказванията на Пригожин и Териториалната защита на ДНР, както и очевидното предпочитание на Пригожин да накара бойците на групата Вагнер да получат изключителна заслуга за завладяването на Иванград, е в сходство с предходните наблюдения на ISW, че Пригожин се бори за по-голяма популярност на фона на неотдавнашната му остри рецензии към структурата на съветското Министерство на защитата (МО).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР