От началото на войната в Украйна сигналите за спътниково насочване

...
От началото на войната в Украйна сигналите за спътниково насочване
Коментари Харесай

Русия заглушава сигналите за спътниково насочване на пътнически самолети

От началото на войната в Украйна сигналите за сателитно ориентиране на гражданските полети към местата на военните дейности се заглушават от Русия. Това оповестява началникът на френската работа за гражданско въздухоплаване Беноа Ротюрие, представен от белгийски медии.

Той прецизира, че сигналът се губи над Черно море, в източните елементи на Финландия и към Калининград. По неговите думи заглушаването се прави от военни камиони, които се употребяват за покритие тук-там със скупчване на войски и въоръжение, с цел да бъдат предпазени от ракетен удар. Ротюрие прецизира, че тези дейности не са ориентирани към гражданските полети, само че въздухоплаването понася съпътстваща вреда.

По неговите думи летците умеят да насочват машините и без сателитен сигнал, само че по този начин се задействат системи за предизвестие, които ги разсейват. Ротюрие упорства Европа да вкара проекти за работа при положение на липса на връзка със спътниците в околоземна орбита и предизвестява, че заглушаването единствено от един камион ще разсее сателитното покритие в една четвърт от площта на Франция - образец, че опасността се разгръща надалеч оттатък фронта.

Отбелязва се, че Европейската организация за сигурност на въздухоплаването е предизвестила при започване на войната за опцията от сходни разстройства. Допълва се, че комерсиалните самолети употребяват единствено една сателитна периодичност, въпреки да разполагат и със запасни средства за ориентиране в пространството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР