От началото на този сезон Янко Янчев ще изпълнява функцията

...
От началото на този сезон Янко Янчев ще изпълнява функцията
Коментари Харесай

Янко Янчев става главен методист в школата на БУБА

От началото на този сезон Янко Янчев ще извършва функционалността на основен методист в школата на БУБА баскетбол. Известният експерт ще оказва помощ и ще управлява работата на треньорите на мъжкия, юношеския и кадетския отбор в клуба.

Янчев се причисли в клуба през предишния сезон, когато пое и изведе юношите на БУБА баскетбол до купата за тази възрастова група. Той стартира предходната година в щаба на женския Берое Стара Загора, само че по време на сезона се реалокира в столицата и започва своята активност в БУБА баскетбол.

Преди това Янчев води юношите на Академик 17, НСА, като работи дълги години и в Овергаз. През 2008 година, дружно с Петър Клечков, той води националния тим на България за кадети (16), който завоюва бронз на Европейското в Сараево.

Янчев също стана и притежател на премията на BGbasket.com на името на легендата Тони Божанков за най-хубав треньор на Държавното състезание при юношите до 19 години през предишния сезон.

Както е известно БУБА баскетбол пуска мъжки тим през новия сезон, а също така ще има упоритости за продобиване на купите в шампионатите за юноши и кадети.

Снимка: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР