От началото на руското нашествие украинската армия и унищожила 2593

...
От началото на руското нашествие украинската армия и унищожила 2593
Коментари Харесай

Украинската армия е унищожила руска военна техника на стойност 5 млрд. долара

От началото на съветското настъпление украинската войска и унищожила 2593 единици вражеска техника, която се прави оценка на към 5 милиарда $, или 700 милиарда рубли. Това демонстрира оценка на Forbes Украйна.

Сред тези 2593 единици има 58 самолета, 83 хеликоптера, 363 танка и 1205 бойни бронирани машини. Forbes прецизират, че оценката е приблизителна, а данни за цената на единиците военна техника са взели от открити източници.

Изданието прецизира, че в тази сума не влизат изразходваните от съветските агресори ракети. Но по най-груби сметки, изстреляните досега балистични ракети " Искандер " и крилати ракети " Калибър ", костват към 3 милиарда щ. $.

Украинската войска е превзела голямо количество танкове, бронетранспортьори и друга съветска техника. " Укроборонпром " ги ремонтира и оборудва още веднъж. От държавното дружество са отказали да разкрият точното количество на завоюваната от руснаците бойна техника, само че са удостоверили, че става дума за огромно количество. Трофеите бързо биват възстановявани и влизат в пердах на страната на украинските бранители от съветските нашественици.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР