От началото на руската военна агресия броят на украинците, останали

...
От началото на руската военна агресия броят на украинците, останали
Коментари Харесай

50 000 украинци са останали без един или повече крайници заради войната

От началото на съветската военна експанзия броят на украинците, останали без един или повече крака, доближи до 50 000, което е сравнимо с мащаба на ампутациите през Първата международна война, заяви Дарик с позоваване на в. " Уолстрийт джърнъл ".

Вестникът се базира на информация от най-големия производител на протези в света – немската компания " Отобок " (Ottobock) и нейни сътрудници.

Поради продължителния интервал, нужен за вписване на пациенти след интервенция, действителният брой на инвалидите може да е по-висок. Всъщност, след пострадване на някои хора крайниците не се ампутират седмици или месеци.

Изданието, цитирайки оценки на благотворителната фондация " Хоуп " (Houp), отбелязва, че 200 000 души са били съществено ранени по време на войната, до момента в който ампутации постоянно са нужни при към 10% от сериозните пострадвания, заяви в. " Украинска истина ".

Изданието напомня, че по време на Първата международна война 41 000 британци и 67 000 германци е трябвало да бъдат подложени на ампутации на крака.

Вестник " Ню Йорк таймс " разгласява просторен репортаж за построената от Украйна обширна система за здравна евакуация с четири линии на оказване на помощ, обхващаща 20 градски лечебни заведения, точки за стабилизиране на ранените и до 50 медицински звена, прикрепени към бригадите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР