От началото на предизборната кампания - до 13.00 часа днес

...
От началото на предизборната кампания - до 13.00 часа днес
Коментари Харесай

13 досъдебни производства за купуване на гласове в президентския вот, 100 - в парламентарния |

От началото на предизборната акция - до 13.00 часа през днешния ден в цялата страна са формирани 704 преписки и 113 досъдебни производства. Те съдържат данни и доказателства за предложение на имотни облаги, за гласоподаване за избран претендент, политическа партия или коалиция, оповестиха от прокуратурата. 

Преписките и досъдебните производства са формирани на база постъпили сигнали от жители, ДАНС и от органите на Министерство на вътрешните работи. За изясняване на фактическата конюнктура, съдържаща се в сигналите, както и за събирането на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент, наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Министерство на вътрешните работи осъществяването на инспекции.

Двадесет и седем са преписките за нарушавания, касаещи изборите за президент и вицепрезидент; по тринадесет от тях са образувание досъдебните производства. 677 преписки и 100 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно заседание.

По Апелативни региони досъдебните производства, свързани с изборите за президент и вицепрезидент са разпределени, както следва: АП – София – 1; АП – Пловдив – 11; АП – Варна – 1.

По отношение на изборите за 47-мо Народно заседание: АП – София – 38; АП – Пловдив – 13; АП – Варна – 12; АП – Бургас – 30; АП – Велико Търново – 7. Привлечени в качеството на обвинени са 2 лица.

С оглед липса на събрани от органите на Министерство на вътрешните работи данни за осъществени закононарушения са постановени 20 отхвърли за формиране на досъдебни производства по отношение на вота за президент и вицепрезидент, а 471 са отводите, касаещи изборите за Народно заседание.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР