От началото на пандемията насамЗаразили са се общо 218 млн.

...
От началото на пандемията насамЗаразили са се общо 218 млн.
Коментари Харесай

Жертвите на COVID-19 в Европа минаха 2 млн.

От началото на пандемията насам
Заразили са се общо 218 млн. души на Стария континент

Съединени американски щати отхлабват ограниченията, Пекин стяга

Повече от 2 милиона са жертвите на COVID-19 в Европа от началото на пандемията през 2020 година, разгласи в четвъртък Световната здравна организация. Общо записаните случаи на болест са над 218 милиона.

СЗО рапортува забележителен спад на броя на новозаразените и на умрелите с COVID-19 на Стария континент през последните 7 дни - надлежно с 26 и с 24%.

В Съединени американски щати коронавирусът е довел до гибелта на 1 милион души. Това е най-засегната страна в света. Американските управляващи пресмятат, че към 213 000 деца в Съединените щати са изгубили родител поради COVID-19.

Президентът Джо Байдън се чака да заповяда събаряне на знамената на половина в памет на тези, които не са оживели в пандемията.

Същевременно в Пекин локалните управляващи отхвърлиха обществено, че се готви цялостен локдаун като в Шанхай поради няколко десетки случая на заразяване. Правителството на Китай обаче разпореди " прецизно ограничение " на пътуванията зад граница.

От 22 април в Пекин са регистрирани 928 случая на ковид. Спряно е придвижването по повече от 100 маршрута на наземния публичен превоз, а детските градини и учебните заведения минаха в онлайн режим на образование.

Освен това е неразрешено провеждането на концерти и представления, прекратена е работата на библиотеки, художествени галерии, културни и развлекателни заведения и спортни зали. Заведенията за публично хранене може да оферират единствено храна за у дома или за консумация на открито.

Около 5 милиона от 21-милионното население на града са минали в отдалечен режим на работа.

Пълен народен локдаун разпореди публично севернокорейският водач Ким Чен Ун, откакто Пхенян разгласи за първи път, че в Северна Корея има случай на COVID-19.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР