От началото на новия сезон ПК Спринт-София“ сформира елитна плувна

...
От началото на новия сезон ПК Спринт-София“ сформира елитна плувна
Коментари Харесай

Жорж Станкович ще води елитна група на ПК Спринт-София в басейна на 97-о училище

От началото на новия сезон ПК „ Спринт-София “ образува елитна плувна група. Начинанието е първо за клуба в тази тенденция и съставлява забавна самодейност в плувния спорт в столицата.

Начело на сформиращата се елитна група ще е Жорж Станкович, който след 8 години в „ Славия “ минава в ПК „ Спринт-София “. Преди него същото направи и състезателят му Калоян Левтеров, който към този момент е студент в Университета в Тексас, където ще учи и тренира. А в България ще се състезава за ПК „ Спринт-София “.

„ За мен е чест и наслаждение да работя с Жорж Станкович – показа Красимир Захов, президент на ПК „ Спринт-София “. – Фактът, че е разкрил и развил не един, а двама плувци (б.а. – Екатерина Аврамова и Калоян Левтеров) до националните върхове, европейските финали и медали, както и до Олимпийските игри, демонстрира без подозрение високата му класа. Вярвам, че двамата дружно ще помогнем на доста състезатели да разпрострат в дълготраен проект капацитета си като от най-талантливите и работливите ще чакаме да надминат достиженията и класиранията на Катя и Калоян.

В групата, която сътворяваме, ще разчитаме от състезателите всекидневно “да си оставят сърцето и душата ” в басейна. В подмяна ще бъдат уважавани, обгрижвани, стимулирани, подкрепяни. Най-добрите от тях ще бъдат и финансово подпомагани. “

В групата ще се влиза след осъществяване на избрани критерии – времена в съответните дисциплини и/или положително класиране в републиканските шампионати. Тренировките ще се водят в басейна на 97-о СОУ в столичния квартал Люлин.

„ Идеята на Красимир Захов за сфоримането на елитна група от плувци е забавна и завладяваща – показа Жорж Станкович. – А за мен съставлява съществено професионално предизвикателство в бъдещата ми работа. “

bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР