От началото на март търсенето на недвижими имоти от страна

...
От началото на март търсенето на недвижими имоти от страна
Коментари Харесай

Руснаци трескаво изкупуват имоти в Дубай

От началото на март търсенето на недвижими парцели от страна на руснаци в Дубай се е нараснало с 40% в съпоставяне със същия интервал на февруари, сподели пред " Комерсант " Татяна Бурлаковская, основен изпълнителен шеф на Golden Brown Group. През февруари също се наблюдаваше прилив - броят на транзакциите на руснаци в емирството се оказа със 70% по-висок на годишна база.

Президентът на Becar Asset Management Александър Шарапов назова търсенето на руснаци на недвижими парцели в Дубай " зашеметяващо ", добавяйки, че пазарът е представлявал интерес за вложителите още преди спора в Украйна. Той отбелязва, че през 2021 година цената на недвижимите парцели в емирството се е нараснала с 44%, а от януари до февруари тази година - с още 7%. Според Шарапов в този момент в Дубай живеят към 300 000 рускоговорящи, което е 10% от популацията на емирството. В него руснаците са привлечени от неналичието на налог върху недвижимите парцели и приходите, обясниха специалисти. Сред другите преимущества на пазара е опцията за приемане на позволение за престояване при покупка на жилище от $204 000 и нагоре. Освен това ОАЕ е една от дребното задгранични дестинации, с които Русия е съумя да запази директните си самолетни полети.

Татяна Бурлаковская уточни още Грузия, Тайланд и Турция като възходящи пазари - през 2021 година руснаците са сключили 5400 покупко-продажби в южната ни съседка, което е със 75% повече по отношение на 2020 година Събеседникът на изданието на пазара означи, че през последните седмици търсенето на позволение за престояване и стратегии за поданство против вложения се е нараснало неведнъж. Според Henley & Partners руснаците към момента имат опция да получат позволение за престояване посредством вложения в ОАЕ, Швейцария, Англия, Италия, Люксембург, Португалия, Австрия, Австралия, Канада, Тайланд и Кипър. Предоставянето на поданство посредством вложения е допустимо в Турция и Сърбия. Henley & Partners обаче отбелязва, че присъединяване в тези стратегии е лимитирано заради компликации с откриването на банкови сметки и прехвърлянето на средства в чужбина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР