От началото на кампанията на ЕРП Север за актуализиране на

...
От началото на кампанията на ЕРП Север за актуализиране на
Коментари Харесай

Над 30 000 декларации за предоставена мощност са подадени от бизнес клиентите на ЕРП Север

От началото на акцията на ЕРП Север за актуализиране на данните за предоставена мощ, която започва през декември 2019 година, стопанските клиенти на компанията са подали своите заявления за опазване или смяна на декларирана мощ за над 30 хиляди обекта. От 1 юли 2020 година електроразпределителното сдружение ще съобщи смяна в метода за ценообразуване на услугата по даване на достъп до мрежата в сходство с предоставената и действително нужна мощ. Предвижданата смяна беше включена и в заявката, подадено в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за цените на електрическата енергия след тази дата.

Промяната се състои в това, че цената за достъп до електроразпределителната мрежа ще се пресмята въз основата на декларираната и предоставената мощ, а не както до момента за употребяваната електрическа сила. Новият метод на ценообразуване от една страна отразява опцията във всеки един миг клиентите да употребяват предоставената им мощ, а от друга - задължението на ЕРП Север да обезпечава същата без оглед на евентуалните претенции от други клиенти. Този способ за пресмятане се ползва от редица мрежови оператори в страни на Европейския съюз, както и от другите две електроразпределителни сдружения, опериращи у нас. Той носи няколко съществени преимущества за клиентите - опция да уточняват мощността съгласно действителните им потребности, да заплащат цена за достъп съгласно действително нужната им предоставена мощ, да възнамеряват декларираната мощ и разноските си за нея. Едновременно с това прецизните данни за предоставена мощ усъвършенстват качеството на предоставените услуги и ще разрешат оптимално потребление на съществуващата мрежа, както и развиването ѝ по отношение на потребностите на бизнеса.

След оповестяване на изключително състояние в нашата страна, срокът за подаване на заявления за предоставена мощ от небитовите клиенти на ЕРП Север беше продължен до 31 май 2020 година. Компанията е основала специфична секция на своя уебсайт на адрес: https://www.erpsever.bg/bg/promqna-moshtnost. Там клиентите могат да получат отговори на най-важните въпроси, свързани с актуализирането на данните за предоставена мощ, както и да се срещнат с съществени акценти по тематиката в къс видеоклип и листовка, която синтезира значителната информация по отношение на смяната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР