От началото на годината загиналите при катастрофи у нас са

...
От началото на годината загиналите при катастрофи у нас са
Коментари Харесай

ИПП: Повече жертви по пътищата у нас,  повече случаи на дрогирани шофьори

От началото на годината починалите при произшествия у нас са 82 души, което е с 10% повече по отношение на същия интервал на 2022 година. Тенденцията за увеличение на жертвите, тежко ранените  и броя тежки ПТП се резервира и през тази година.
Прочетете още
При относителен разбор на данните за интервала 2020-2022 година се установи нарастване на ПТП след приложимост на наркотични субстанции с над 90% по отношение на 2020 година.

През 2021 година хванатият кокаин е 2,8 кг. при 863 кг. през 2020 година. През 2022 година хванатият кокаин е едвам 10,8 кг. При хванатите амфетамини ситуацията е същото. Данните демонстрират, че през 2021-2022 година разкриването и залавянето на опиати в България не е било измежду целите на Министерство на вътрешните работи.

През последните две години хванатият на границата опиат е с към 90% по-малко от 2020 година (виж таблица 4).

Според Института по пътна сигурност статистическата информация еднопосочно демонстрира, че през последните две години Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “ не противодействат дейно на трафика и разпространяването на опиати. Това основава условия за неведнъж повишаване на предлаганото количество опиати на територията на Р. България, спад на цената им, а от там и до повишение на  употребата им, включително и от водачи на МПС. Бездействието на политическото и професионално управление на Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “ има директно отражение върху пътния травматизъм и нараствания брой жертви от ПТП по отношение на 2020 година.

Институтът за пътна сигурност упорства способените органи да извършат обективно и всестранно следствие по оповестените данни и открият касае ли се за незаконно безучастие на Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “ и чия е персоналната отговорност за това, като ревизират и обществено наличната информация за касателство на президентските съветници Пламен Узунов и Николай Копринков с нарко разпространяването в България.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР