От началото на годината в горски територии са възникнали 219

...
От началото на годината в горски територии са възникнали 219
Коментари Харесай

16 хиляди декара гори са изгорели от началото на годината

От началото на годината в горски територии са зародили 219 пожара, при които са изгорели близо 16 хиляди декара гори.

Агенцията по горите упорства да се сътвори профилирано авиационно звено, което да подкрепя гасенето на комплицирани пожари в горските територии.

Над две хиляди декара гори са изцяло унищожени при върхови пожари през последните седмици, сочат данните на горските.

Според разбора на отрасловата организация над 80 % от всички горски пожари пораждат отвън горските територии и в следствие се трансферират в тях. Това се случва най към този момент при разчистване на пасища и необработваеми аграрни земи.

По тази причина е препоръчано да се актуализират административните процедури за санкциониране на притежателите на земи, които нарушават разпоредбите.

Паленето на стърнища е неразрешено от дълго време и се глоби. Очевидно обаче контрола и спазването на тези забрани е непълен, написа lupa.bg.

За битката с огнената буря е извънредно време да се обезпечи и техника за гасене на горските пожари от въздуха, сочи още разбора на изпълнителната организация по горите, която поддържа основаването на профилирано противопожарно авиационно звено, защото горските пожари постоянно са в комплицирани терени, налични единствено от въздуха.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР