От началото на годината имаме 3-4 случая на вербални нападения

...
От началото на годината имаме 3-4 случая на вербални нападения
Коментари Харесай

Д-р Митков: Нападенията над спешни медици вече са причина част от тях да напускат

„ От началото на годината имаме 3-4 случая на вербални набези над медици. Винаги уведомяваме полицията, имаме и една присъда по подобен случай “. Това разяснява пред Нова телевизия началникът на Спешния център в Кърджали доктор Атанас Митков във връзка следващото нахлуване над доктор от Спешна помощ в Момчилград.

Припомняме, в събота , който по-късно бе арестуван от органите на реда.

Според доктор Митков тези случаи са притеснителни и тъй като към този момент стават причина за овакантяване на медици, както е постъпила една млада лекарка от Хасково след нахлуване.

„ А неналичието на фрагменти е един от главните проблеми на центровете за незабавна помощ ”, разяснява доктор Митков.

При последния случай фелдшерът от Момчилград Юлиан Ангелов е ударен от пациент, откакто незабавният екип се е отзовал на място поради порезна рана, която е била обработена и е предложено хирург да сложи тегел по-късно, само че пациентът е отказал.

„ След към час и половина обаче дошъл във филиала в Момчилград. На работа към този момент била нощната промяна. Колегата Юлиан Ангелов му обработвал раната и я е промивал с кислородна вода. Пациентът е станал нападателен, блъснал е сътрудника по рамото, след което е избягал. Уведомена е полицията и е задържан ”, сподели доктор Митков.

Фелдшер Ангелов е безапелационен, че не е дал мотив за експанзия.

„ Видях го, че беше в нетрезво положение и леко нападателен. Тогава поканих и една от дамите да ми помогне. Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари по рамото. Отдръпнах се. Жената извън се намеси, започнаха да го дърпат. Той ме наскърбяваше и се заканваше ”, споделя медикът и признава, че към този момент се замисля дали да продължи да работи в Спешния център.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР