От началото на годината има постъпили над 4500 сигнала. Това

...
От началото на годината има постъпили над 4500 сигнала. Това
Коментари Харесай

Шефът на НАП: За година са събрани 600 хил. лв. от сигнали за незидаване на касов бон и неотчитане на доходи

" От началото на годината има постъпили над 4500 сигнала. Това са сигнали от неиздаване на касови бележки, фактури до неотчитане на приходи от лихва, наем и така нататък " Това разгласи шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов пред

По думите му от сигналите, които са подадени през 2022 година и са завършили през 2023 година има събрани над 600 хиляди лева Оказва се, че от сигнали от тази година са събрани над 350 хиляди лева. 

Спецов посочи, че средствата са събрани без да има някаква премия от страна на приходната организация. 

През седмицата Националната организация за приходите продаде на търг първите коли, иззети от пияни или дрогирани водачи. За разлика от другите доходи - за тези изпълнителният шеф на организацията се надява не да порастват, а да понижават.

" Надявам се да има резултат от търговете на коли, отнети от пияни или дрогирани водачи. Защото това, което се случва по пътищата е неприемливо ", уточни той. И добави:

" Вътрешното ми предпочитание не е за търга. Въпросът е в рестриктивните ограничения, които се подхващат против тези водачи ". 

По думите му той се надява, откакто се продават първите коли, останалите водачи " да демонстрират повече внимание ". " Ако не ще продължим. Това ни е вменено като
обвързване по закон ", безапелационен е изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите. 

Какво демонстрират резултатите от знакови проверки, ще може ли Национална агенция за приходите да се оправи с приходите следващата година, в случай че депутатите отхвърлят данъчните ограничения като „ донос-бонус ”, както и останалите ориентирани за изсветляване най-много на ресторантьорския отрасъл? 

Отговорите на тези въпроси вижте в ексклузивно интервю пред Нели Тодорова даде Румен Спецов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР