От началото на година досега са доставени над 2,5 милиона

...
От началото на година досега са доставени над 2,5 милиона
Коментари Харесай

Над 2,5 милиона ваксини са доставени у нас, чакаме още 3,5 милиона


От началото на година до момента са доставени над 2,5 милиона дози коронавирус ваксини. От тях над 1 милион са към този момент поставените. До края на юни би трябвало да получим още общо 3,5 милиона дози, като един милион от тях ще дойдат през март. Това би трябвало да ускори темпа на имунизация, разяснява шефът на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов пред Българска национална телевизия.

По думите му в последните седмици се следи интензивно присъединяване от страна на всички медицински експерти, което разрешава всеки ден да се реализират положителни резултати.

Кирилов сподели още, че в понеделник страната ни е получи нови 274 000 дози от имунизацията на " Пфайзер ", а през днешния ден се чакат и 19 000 дози от " Янсен ". Заради огромния брой доставки Кирилов се надява в идващите седмици да се усили темпът на имунизация и по-бързо да бъде достигнато нужното равнище, което Европейската комисия слага за справяне с пандемията. До края на месеца се чакат към 1 милион дози, а за месец юни 2,5 милиона.

Според него до преди няколко седмици главният проблем в Европейски Съюз е бил дефицитът на дози, само че с помощта на диалозите на международните водачи, в този момент може да бъде реализирано ускорено снабдяване на повече количества от имунизациите.

За оценката по съветската ваксина " Спутник " Кирилов заяви, че в идващите дни се чака да бъде осъществена ревизия по индустриалните бази в Русия. Данните ще бъдат оценени, с цел да проучат качеството и сигурността на съветската ваксина.

Стартирал е и прелиминарен обзор и за китайската ваксина на " Синовак ", за която скоро се чака по-подробна информация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР