От началото на февруари Ксения Пуркович е новият директор клъстер

...
От началото на февруари Ксения Пуркович е новият директор клъстер
Коментари Харесай

AstraZeneca с нов директор клъстер Балкани: Ксения Пуркович поема ръководството

От началото на февруари Ксения Пуркович е новият шеф клъстер Балкани в AstraZeneca. Тя поема управлението на България, Сърбия, Хърватия, Словения, Черна гора и страните от Югозападните Балкани: Босна и Херцеговина, Северна Македония, Албания и Косово. Към днешна дата в AstraZeneca Балкани работят повече от 350 експерти, над 160 от които са в България.

Ксения има богат опит във фармацевтичната промишленост и се причислява към AstraZeneca преди повече от 10 години като маркетинг управител за Сърбия и Черна гора. Скоро по-късно става управител на бизнес звено за лечебните области: сърдечно-съдови и метаболитни болести и онкология, а след това поема управлението на компанията за двете страни. През 2020 година Ксения продължава своето кариерно развиване в компанията, като се причислява към районния екип " Европа и Канада " (EU-CAN) в качеството си на търговски шеф. На тази роля тя управлява процесите по нахлуване и позициониране на няколко продукта от региона на сърдечно-съдовите болести на пазарите в района.

В актуалната си позиция Ксения ще има основна роля за развиването на компанията и екипа в клъстера, отличаващ сe с динамичен напредък и доста разгръщане на портфолиото във всички лечебни области, които от своя страна усилват изгодите за пациентите на територията на Балканите. Експанзивният напредък на организацията и предлаганите от нея артикули у нас способства и екипът в България да получи премията " Най-добра новаторска фармацевтична компания " на IQVIA за 2023 година

" За мен е чест да поема тази роля и да съм част от изключителния екип на клъстер Балкани в AstraZeneca. С подобен мощен и разнороден мултинационален екип от експерти, които слагат пациентите преди всичко, ние ще продължим да поддържаме локалните здравни системи, общности и околна среда. Оперирайки на 9 пазара, имаме опцията да предоставим достъп до нашите новаторски лечения на над 30 милиона души. Заедно с сътрудниците в България ще работим и отсега нататък в посока поощряване съдействието с институциите в страната, основните специалисти, пациентските организации и нашите сътрудници, с цел да осигурим стабилно бъдеще и по-добър достъп до новаторски лечения ", споделя Ксения Пуркович.

Преди да се причисли към AstraZeneca, Ксения заема разнообразни търговски позиции в Menarini Group и MSD в Сърбия и България. Тя има бакалавърска степен по фармация от Белградския университет и магистърска степен по бизнес администрация от университета Шефийлд.

Деян Лаковски, който преди този момент заемаше позицията шеф клъстeр Балкани, продължава кариерното си развиване в компанията. Настоящата му роля е Търговски началник на бизнес звено Онкология за Централна Източна Европа и Балтийските страни в AstraZeneca.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР