От началото на август за България бяха одобрени 10 от

...
От началото на август за България бяха одобрени 10 от
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Десет от десет проекта за България бяха приети от ЕК

От началото на август за България бяха утвърдени 10 от 10 от европейските стратегии. Това са действителни средства, които ще се влеят в българската стопанска система, ще дадат подтик на редица значими процеси. Това сподели на доклада на работата на държавното управление вицепремиерът Атанас Пеканов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

По 4 от тях към този момент процедурите са почнали, а всички стратегии ще имат процедури в границите на идващите месец-два, добави Пеканов. " Това е резултат от екипната работа на целия Министерски съвет. По време на присъединяване ми в срещите по тематика кохезионна политика защитавах позицията, че средствата от Европейски Съюз би трябвало да бъдат ориентирани и към справяне с демографските проблеми. Беше подписано рамковото съглашение сред България и Швейцария за втория швейцарски принос за понижаване на обществените разлики ".

По отношение на Плана за възобновяване и резистентност при започване на м. август положихме всички старания, концентрирахме се и завършихме работата по първото заплащане. " Взехме верните решения и успяхме да подадем настояването за заплащане. Продължихме работата през идващите месеци и при започване на м. Декември България получи средствата за обучение, опазване на здравето, превоз, към стратегиите на Министерство на нововъведенията и растежа и така нататък, дребните и междинни предприятия имат потребност от тях, а в това време е и дълготрайна инвестиция. "

Съсредоточихме се и върху значимите законопроекти, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, изясни Пеканов. " Внесохме 14 закона в деловодството на Народното събрание, само че аз страдание Народното събрание досега е приел единствено 2. И тук желая да кажа, че продължаваме работата, ще има диалози с Европейска комисия във връзка с някои цели, които наподобяват извънредно сложни досега ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР