От Министерство на образованието и науката започват проверка по случая

...
От Министерство на образованието и науката започват проверка по случая
Коментари Харесай

МОН стартира проверка по казуса с Тракийския университет

От Министерство на образованието и науката стартират инспекция по случая с Тракийския университет, за който ви информирахме .

Припомняме, че на 12 април 2023 година на формалния уебсайт на Тракийски университет - Стара Загора изненадващо се появи покана, с която на 15 май 2023 година (понеделник) от 10.00 часа в Аудитория №1 на Медицински факултет се привиква съвещание на Общото заседание на Тракийски университет при дневен ред за предварително преустановяване на мандата на ректора – проф. доктор Добри Ярков и за нов избор на ректор на висшето учебно заведение.

Може би за необятната общност нямаше да бъде изненада, в случай че на това общо заседание се бяха подготвили и внесли стратегии за ръководство на повече претенденти за влиятелния и авторитетен пост, само че единствена поръчка да бъде определен за ректор за нов 4-годишен мандат, беше направена от самия ректор, чийто мандат беше предварително преустановен и то, по негова самодейност. 

След питане от страна на " Фокус " от МОН получихме следния отговор :

" В Министерство на образованието и науката е получено препис-извлечение на протокол от решение на Контролния съвет при Тракийски университет във връзка със законосъобразността на извършения избор за Ректор. МОН ще даде коментар откакто специалистите се срещнат в детайли с документа ".

Кореспондент на медията ни се свърза с висшето образователно заведение, само че оттова към момента няма коментар. 

" Фокус " продължава да следи тематиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР