От Министерския съвет отказаха да коментират публикациите в германското издание

...
От Министерския съвет отказаха да коментират публикациите в германското издание
Коментари Харесай

Правителството отказва да коментира какво ще иска Лойд Остин от България

От Министерския съвет отхвърлиха да разясняват изявленията в немското издание " Шпигел " и в английското " Файненшъл таймс ", съгласно които министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин се пробва да убеди държавните управления на Словакия и на България да изпратят на Украйна зенитно-ракетни комплекси С-300, съветско произвеждане, с каквито разполагат още от Студената война и с каквито са подготвени да боравят украинските военни.

Правителствената пресслужба заяви, че Лойд Остин ще бъде признат от премиера Кирил Петков в София в събота сутринта.

Днес шефът на Пентагона е в Словакия.

След среща с него словашкият министър на защитата Ярослав Над разгласи, че страната му е подготвена да даде зенитно-ракетни комплекси С-300 на Украйна, в случай че НАТО обезпечи техен сурогат.

Според Си Ен Ен на Братислава е препоръчано в подмяна да получи американски зенитно-ракетни системи " Пейтриът " от Германия и от Нидерландия.

От Братислава американският министър на защитата Лойд Остин съобщи, че Съединените щати няма да затварят небето над Украйна, тъй като зона, неразрешена за полети, значи спор с Русия.

Украинските сили сполучливо употребяват системите за противоракетна защита против Русия, добави Остин и съобщи, че задачата е да продължи подпомагането за тактики и оръжия, които са потвърдили успеваемостта си./БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР