От метростанция Красно село до Орлов мост се очаква да

...
От метростанция Красно село до Орлов мост се очаква да
Коментари Харесай

От Красно село до Орлов мост за 8 минути другата година

От метростанция " Красно село " до " Орлов мост " се чака да се стига за осем минути с метрото от третата линия.

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира градежа на две станции от третата линия на метрото. Заедно с министъра на превоза Росен Желязков и изпълнителния шеф на " Метрополитен " проф. Стоян Братоев те направиха първия тест за инспекция на трасето сред станциите " Бул. България " и " Красна поляна " с работна дрезина.

Конструкцията на двете станции е изцяло приключена. Започват довършителните действия, като от първия стадий са изпълнени 81%.

В края на идната година ще имаме 8 км метро като част от третата линия на метрото. Новоизградените станции ще допринесат освен за по-удобното пътешестване, само че и за понижаване на трафика , увери Фандъкова.

От станция " Красно село " до " Орлов мост " се чака да се стига за осем минути.

 Снимка 396315
Източник:

Работата върви в период , установи кметът по време на инспекцията.

По-голяма част от средствата са обезпечени по Оперативна стратегия " Транспорт ". За идната година общината залага съфинансиране благодарение на Европейска капиталова банка.

Предвидено е в крайната станция на Околовръстното да има буферен паркинг. Вече е почнало построяването на жп гарата в Горна баня , която ще бъде обвързвана със станцията на метрото по сходство на гара Искър.

В първата половина на 2020 година би трябвало да бъдат подготвени и четирите станции от " Красно село " през " Овча купел " до околовръстния път при Горна баня.

" Поехме сериозен финансов ангажимент, за бъде включен кварталът в първия стадий, тъй като " Овча купел " е огромен регион, където липсва положително транспортно обслужване ", разяснява Фандъкова.

Проектът е разграничен на четири стадия, като към този миг се строят първите два - централна градска част - " Овча купел " до " Горна баня " със взаимна жп гара, изясни изпълнителният шеф на Метрополитен проф. Стоян Братоев.

 Снимка 396313
Източник:

Проектите за идващите два стадия са в развой на подготовка. Те обгръщат " Слатина " - " Гео Милев ", зала Арена Армеец - " Цариградско шосе " . Строежът ще стартира през 2021 година и ще включва шест километра с шест станции, добави той. До 2025 година правите би трябвало да бъдат изцяло приключени, безапелационен беше той.

Графикът на метрото е типов и не може да бъде променян за къси периоди. От септември интервалът, през който се движат влаковете, е три минути в пикови часове и шест минути през останалото време.

Нова междинна метро станция ще разреши графиците на двете линии да бъдат отделени и самостоятелни, с цел да се сгъсти интервалът на втората линия. " В депото не могат да бъдат заредени толкоз влакове по едно и също време ", изясни Братоев.

Очаква се към 90 000 тона нездравословни излъчвания годишно да бъдат спестявани след стартирането на третата линия.

 Снимка 396311
Източник:

Има подготвеност за преградни стени, с които да бъде обезопасена третата линия на метрото. Когато влакът стопира, ще се отварят автоматизирано и вратите на преградните стени като мярка за сигурност.

Около 170 000 души се чака да се възползват от новата права на метрото, съобщи кметът.

Ползвателите на услугата по-малко се интересуват от строителството, а повече от качеството на услугата, съобщи министърът на превоза Росен Желязков. Той уточни, че за идващия програмен интервал от министерството е деклариран повишен запас за довършването на главните два стадия от метрото при " Левски " Г, до Окръжна болница с две връзки при НДК и при Орлов мост, за което се плануват средства от половин милиард евро. Важното е да има благоприятни условия повече жители да се възползват от метро превоз и да се построи интермодалност на станциите, акцентира Желязков.

 Снимка 396312
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР