От май 2015 г. до края на юни 2017 г.

...
От май 2015 г. до края на юни 2017 г.
Коментари Харесай

Бизнесът пести по 124 млн. лв. годишно от административни облекчения

От май 2015 година до края на юни 2017 година са изпълнени общо 79 ограничения за понижаване на административната тежест, с което бизнесът е икономисал 124.4 млн. лв. годишно. Това са 26% от плануваното понижение с 30%, демонстрира доклад за осъществяването на третия проект за деяние за понижаване на административната тежест за бизнеса. В него са планувани общо 130 ограничения за понижаване на административната тежест, реализирането на които ще облекчи бизнеса със 144.5 млн. лв. годишно.

В интервала 1 януари - 30 юни 2017 година са изпълнени 8 ограничения от компетентността на Държавната организация за метрологичен и механически контрол, Министерството на стопанската система, Министерството на енергетиката, Министерството на земеделието, храните и горите, Държавен фонд „ Земеделие " (ДФЗ) и Националната организация за приходите (НАП). В резултат на това административната тежест за бизнеса е намаляла със 3.1 млн. лв. годишно.

През отчетния интервал беше признато изменение на Наредба за одобрение на вида на тахографи и тахографски карти и за условията, изискванията и реда за регистрация на лицата, които правят монтаж, инспекция или ремонт на тахографи. С направените промени се понижава срокът за издаване на уверение при смяна на събитията за регистриране в регистъра на лица, извършващи монтаж или монтаж и ремонт на тахографи, от 30 на 15 дни, и се дава опция за подаване на документи по електронен път.

Сред най-важните изпълнени ограничения е подписаната на 22.05.2017 година директива сред ДФЗ и Национална агенция за приходите за взаимоотношение и продан на информация, което способства за намаляването на административната тежест за бизнеса с към 2.6 млн. лв. годишно.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР