От март 2021 г. ще се кандидатства в първи клас

...
От март 2021 г. ще се кандидатства в първи клас
Коментари Харесай

От 2021 г. за първи клас ще се кандидатства онлайн

От март 2021 година ще се кандидатства в първи клас посредством централизирана система. Това разгласи зам. - кметът с направление „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване " в Столичната община Владимир Данаилов при представянето на плановете на направлението и на създадената Стратегия за цифрова промяна на Столична община.

„ До един месец ще бъде определен реализатор за създаване на единната осведомителна система за централизирано записване и класиране на деца в първи клас. Всяка година има сред 10 000-13 000 първолаци, които могат да аплайват в 167 учебни заведения. Към момента родителите аплайват поотделно във всяко учебно заведение. Новата система ще дава опция да се кандидатства в няколко учебни заведения по едно и също време, класирането ще става автоматизирано по критерии. Когато детето е признато, то автоматизирано ще се записва и няма да има потребност да се носят удостоверения - ще се ревизират по електронен път “, изясни Данаилов, представен от БГНЕС.

Той посочи, че по-скоро ще бъде основана нова система, посредством която ще може да подаваме онлайн заявки за банкет в първи клас, а няма да бъде надградена сегашната система за кандидатстване и банкет в софийските ясли и детски градини.

Попитан дали ще има ограничаване за кандидатстване, той уточни, че системата ще цели да помогне на родителите да бъдат по-добре осведомени.

„ Идеята ни е системата да води, да дава информация, да бъде интуитивна и по някакъв метод да споделя къде може детето да се запише “, добави още той.

Общинският консултант Христиан Петров добави, че поради създалата се обстановка в страната две от общо седем разнообразни удостоверения за банкет в яслите и детските градини се получават от самата администрация по автоматизиран път, а няма потребност жителите да ги носят на място, като се планува всички те да станат такива.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР