От Малките градчета до ресторантите със звезди Мишлен“ - точно

...
От Малките градчета до ресторантите със звезди Мишлен“ - точно
Коментари Харесай

Брад Пит и Лейди Гага хвалят наши готвачи, Токев храни Чарлийз Терон, Георги Янев – Мишел Обама и още…

От Малките градчета до заведенията за хранене със звезди „ Мишлен “ - тъкмо това е пътят на едни от най-хубавите майстори кулинари у нас.

Шеф Илиян Кустев впечатли феновете на „ Фермата “, само че това което същински предизвика любознанието им е блюдото, което е подготвил за холивудската звезда Брад Пит. Уменията му с черпака го водят във Англия, където поздравления  получава персонално от принц Чарлз. В Лондон стартира работа в прочут хотел, равнището обаче не е мечтаното. Решава да вземе ограничения, оформя сивито си го праща в петте най-хубави лондонски хотели. Връщат му отговор от 2. Приема офертата на Риц и по този начин приказката е в своя подем. Илиян овладява английската кухня под френска шапка. Определя първите шест месеца като пъкъл, когато са го мачкали душевен и физически, само че е удовлетворен, че е научил всичко от А до Я. Работата го среща със звезди от ранга на Брад Пит и Маргарет Тачър. За холивудският секссимвол той приготвил омлет от белтъци. За Маргарет - най-често паста, равиоли с морски блага или сирена. В деня на овнешкото във Англия персонално се  здрависва с принц Чарлз.

Шеф Манчев имаше високата чест да посрещне папа Франциск и да измисли менюто за папската свита от 35 на брой кардинали и охранители пристигнали у нас със светия отец през предходната година.

" На кардиналите ще бъде поднесено едно ужасно ризото с морски блага. След това ще приготвим свинско печено с пюре и сос от трюфели. Ще има и салата от розови домати, печени чушки, сирене и свеж босилек, както и крем чорба от зеленчуци “, разкри по това време Манчев.

Звездата от престъпната сага „ Дяволското гърло “ Владимир Карамазов рядко приказва за брат си, само че неговите триумфи могат да бъдат съпоставени с тези на надарения сценичен любим. Иван Александров е същински виртуоз. През 2018 година той се пребори с конкуренцията и се включи в изработката на една от най-важните сватбени торти на годината тази на принц Хари и Меган. Разбира се, че торта номер едно бе дадена на кралския готвач, само че втората торта за блестящото събитие бе поверена точно на Иван.

Заслужилият почетното второ място на тазгодишния hell`s Kitchen Наско Балкански е приготвил храната  за редица международни звезди. Лично е поднасял ястия на Лейди Гага. Той не издава детайлности за срещата си с певицата. Знае се обаче, че тя е била очарована от менюто. Пловдивчанинът е прочут с дългата си работа зад граница, от години практикува в Съединени американски щати, връща се в България за шоуто, само че взема решение да остане тук.

Преди години новината, че наш кулинар е готвил за Мишел Обама впечатли експерти и дилетанти в сектора. Става дума за Георги Янев- той любимците на международно известния готвач и ресторантьор Хосе Андрес. През 2001 година отпътува за Щатите стартира работа в малко заведение благосъстоятелност на Вирджиния Марк Уорннър.  Това е първата професионална кухня, в която Янев въобще работи. След това стартира работа в първокласния Oyamel- заведение с мексиканска кухня. Това е обичаният ресторант на тогавашната първа дама Мишел Обама, която е споменавала, че обядва постоянно там. С Георги не се срещат персонално, само че все пак Мишел е опитвала кухнята с български привкус.

Един от най-известните български готвач Андре Токев наскоро разкри какво е приготвил за холивудската звезда Чарлийз Терон. Менюто за наградената с „ Оскар “ през 2004 година за най-хубава актриса били включени редица специалитети, измежду които салата, паста със свежи домати, пилешко и скариди. Срещата на българския Кулинар и Терон била през 2015 година, писа „ Телеграф “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР