От лятото на 2022 г. повече от 30 000 военнослужещи

...
От лятото на 2022 г. повече от 30 000 военнослужещи
Коментари Харесай

“Всички го правят по стария начин”. Бойците от ВСУ разкриха истината за тренировките в НАТО

От лятото на 2022 година повече от 30 000 военнослужещи от ВСУ са минали стратегия за преквалификация по стандартите на НАТО. Сега бойците искрено описват за тренировките в Европа. Реалността, съгласно тях, е радикално друга от упованията.

Просто заобиколете “

" Когато попитахме германците по какъв начин да минем през минните полета, те дадоха отговор: просто заобиколете. На техните карти минните полета покриват повърхност от 200 на 100 метра, до момента в който в реалност приказваме за хектари ", украински танкист с иронична усмивка предава диалога с инструкторите на полигон в Германия. Тази история беше излъчена по телевизионния канал “Велт ”.

Това е едно от дребното обществени свидетелства, че работата на НАТО с украинската войска е, меко казано, несъвършена. Но членовете на Алианса се бяха заели да приготвят главната ударна мощ на ВСУ преди контранастъплението. Според известия в медиите страните от Северноатлантическия блок е трябвало да обучат и снабдят с всичко належащо девет от 12-те украински бригади. Числеността на всяка е към 4000 бойци.

Общо съдружниците на Киев дадоха обещание да обучат повече от 70 000 души. Приблизително по 30 000 бяха поети от Европейски Съюз и Англия.

Още към 10 хиляди - Съединени американски щати. През януари Съединени американски щати стартираха " разширена и комплицирана стратегия за образование, която се концентрира върху широкомащабни борби ". Обучението е в Германия.

Ваксинация за ВСУ

Няма доста данни какво съставлява подготовката. Западните и украинските публични управляващи рисуват блажена картина. Инструкторите правят оценка умеенето и ентусиазма на кадетите, които съгласно тях усвояват бързо и качествено информацията. Те драговолно приказват за " прочувствените моменти " на разлъка и замяна на сувенири.

Сред минусите на отделенията е тяхната податливост към " прочут анархизъм ".

В сюжетите на украинските медии попадат разнообразни типове образования – от ръководството на западна военна техника до създаването на взлом против жилищни квартали. И по този начин, в един от репортажите симулираха нападението на Мелитопол в изискванията на ниски английски здания.

Един от най-подробните материали по тази тематика беше оповестен през есента на 2022 година на страниците на “Файненшъл Таймс ”. Изданието оповестява, че английските инструктори се пробват да пресъздадат изискванията на борбите допустимо най-правдоподобно. Те възпроизвеждат " мръсотията, шума и вонята " на бойните полета. Използват подправена кръв, аудиозаписи на писъци. Поканени са артисти с ампутирани крака. Окопите са особено наводнени с вода.

„ Опитваме се да имунизираме украинската войска против напрежението, с който могат да се сблъскат “, сподели подполковник Джон Харис.

В същото време украинците, които са били пленени, разказват всичко по друг метод. Нямало никаква изгода от образование в чужбина, твърдят те.

" Във Англия тренировките протичаха по този начин: копахме, водеха ни на полигона, стреляхме, бягахме по двама и трима. Дори в Житомир ни " влачиха " по-здраво ", споделя един от бойците.

Не ни взеха на съществено “

Друг източник са настоящите украински военни. Потребител на “Туитър ” под псевдонима Ordinary joker 2.0 - доколкото може да се разбере, офицер от разузнаването на ВСУ разгласява история за курсове в Германия. Инструкторите там били американци.

Авторът се оплаква от всекидневието. Например, те желали да стават в пет сутринта, макар че стрелбата започвала в 13:00.

При идването на полигона се оказало, че програмата за образование не е предопределена за хора с военен опит, макар че някои се бият повече от месец. Домакините дали обещание да поправят програмата, само че това не се случи.

Обучението е било извънредно надалеч от действителностите на сегашния спор. Най-интересната част от просветителната стратегия се отнася, съгласно самите украинските военни, до " много обикновени неща ".

„ Бяхме научени в продължение на една седмица да четем карти, да отразяваме координати, да вземаме азимут, да превеждаме азимута от компас в карта и назад ", написа той. „ Когато казахме, че използваме електронни карти на таблети и телефони, не ни взеха на съществено ”, добавя той.

Според него на американските ментори им се е коствало неуместно украинските военни да вървят на бойни задачи с китайски смарт телефони и таблети.

" Да, оборудването може да забие, да излезе от строй, само че хартиената карта постоянно е с вас. Но след “Копривата ” (украинското мобилно приложение за артилеристи), въобще не желаеме да се връщаме към хартиените карти ", признава боецът.

В същото време по време на ученията на батальона належащо да се работи в условия на гъста мъгла, тъй че даже " обикновените " умения не може да бъдат приложени.

" Това даже го нямаше в проектите "

Новост за украинските кадети беше невъзможността на американците да употребяват дребни дронове.

„ Те даже нямат концепция по какъв начин да употребяват цивилни квадрокоптери “, твърди военният.

Според него американците са последователи на " чисто пешото разузнаване ". За тях „ е безусловно обикновено да се изкачат на някое нагорнище, да отразят координатите на дадена точка с хартиена карта и азимут, да извикат артилерията върху нея по радиото, да поправят и да се върнат назад “. В същото време разполагат с доста разнообразни дронове от авиационен вид, които обаче се употребяват единствено на равнище бригада.

„ Това прелестно демонстрира, че с изключение на конфликти с локалните в Ирак, Афганистан, Сирия и така нататък, американците от дълго време не са взели участие в сериозна война “, счита създателят.

И дава образец: американските сътрудници били шокирани, когато разбрали „ на какво разстояние може да се употребява, с каква скорост може да лети и какво тегло може да носи дрон камикадзе за 500 $ “.

Авторът отбелязва и други странности. По-специално, на картечарите на практика не било обяснено по какъв начин да боравят с новото за тях оръжие. Докато за пушката M16 в класната стая е разказано допустимо най-подробно. „ Трябва да разберете какъв брой значимо е образованието и стрелбата за картечарите “, написа разузнавачът.

По думите му той е прекарал на полигона малко повече от месец. Това е общоприетият интервал на образование на украинските военни в Европа. И този проблем се признава в НАТО. Например общоприетите курсове в английската войска лишават 14 седмици.

В същото време, съдейки по многочислените изказвания на бойци от ВСУ, самата подготовка в Украйна не е по-добра. Един от военнопленниците описа, че бойците са били обучавани да стрелят във виртуално стрелбище. А в обществените мрежи съпоставят „ школата за образование “ със затвор, където няма нищо друго с изключение на копаене на окопи.

Именно от тези кадети командването на ВСУ от предходната година приготвя „ ударен пестник “ за контранастъпление. Което - и това се признава даже в Киев - не върви по проект.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР