От Лукойл изпратиха до медиите официална позиция по казуса с

...
От Лукойл изпратиха до медиите официална позиция по казуса с
Коментари Харесай

Лукойл отговори за Росенец: Винаги сме изпълнявали ангажиментите си по концесионния договор с България

От " Лукойл " изпратиха до медиите публична позиция по проблема с концесията на пристанище „ Росенец ” след вчерашното решение на депутатите. От компанията отхвърлят всички обвинявания в контрабанда и декларират, че са изпълнявали отговорностите си според контракта, подписан с България през 2011 г, оповестяват от Българска национална телевизия.

Вижте цялата позиция на сдружението:

“ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД публично декларира, че всички обществено отправени по наш адрес обвинявания в контрабанда и други нарушавания на територията на пристанищен терминал „ Росенец “ не дават отговор на действителността. Дружеството постоянно напълно е изпълнявало уговорките си по концесионния контракт, подписан с Република България през 2011 година за период от 35 години, и не вижда учредения за неговото анулиране.

Движението на енергийни артикули, тяхното предпазване и преправка са обект на строго контролиране по националното законодателство, европейското и интернационално право. Контролът, реализиран от страната, е всекидневен – от идване на танкера със суровина до отплаването му, претрупан с нефтопродукти.

Цялото отчитане на входящите и изходящите петрол и нефтопродукти на всички стадии се прави посредством автоматизирани измервателни системи, които са свързани и в действително време предават данни непосредствено на митническите управляващи. В сходство с условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища от декември 2020 година е конфигурирано непрекъснато видеонаблюдение, в съгласие и признато от митническите органи. Всякаква информация, обвързвана с активността на терминал „ Росенец ", народните представители могат да изискат от Държавна организация „ Митници ".

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД влага обилни средства, с цел да извършва постоянно изменящите се нормативни условия, и оказва цялостно подпомагане на способените институции при реализирането на пълномощията им.

Държавните органи постоянно правят надзор и инспекции на пристанищен терминал „ Росенец “. Не са установени никакви нарушавания или отклонения от изискванията на концесията или нормативните условия, което се удостоверява от съответните протоколи ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР