От Левски поздравиха бившия вратар на клуба Здравко Здравков по

...
От Левски поздравиха бившия вратар на клуба Здравко Здравков по
Коментари Харесай

Левски поздрави рожденика Здравко Здравков

От Левски поздравиха някогашния вратар на клуба Здравко Здравков по случай рождения му ден. Днес той става на 52 години.

Ето какво написаха в формалния уебсайт на " сините ":

" Днес някогашният вратар на " Левски " и националния тим Здравко Здравков чества своя 52-ри рожден ден. Играе за " сините " сред сезон 1988/89 и 1992/93, след което изкарва още една година при завръщането си през сезон 1994/95. Шампион на България през 1993 и 1995 с " Левски ".

Носител на купата на страната през 1991 и 1992 с екипа на " сините. Има общо 89 мача за " Левски ". Има 2 мача в евротурнирите за " сините " (1 за КНК и 1 за УЕФА). Дебютира за националния тим на 24 април 1996 година против Словакия (0:0) в контрола. За " А " националния тим има 70 мача, като в 15 от тях е капитан. Участва на СП`1998 във Франция в 3 мача и на ЕП`2004 в Португалия в 3 мача.

През 2002 година прекарва експериментален интервал в британския " Арсенал ". Здравков е харесан от треньорите и към него е отправена оферта, само че договорката се проваля заради мениджърски ползи. Здравков е считан за един от най-хубавите вратари в историята на България.

Ръководството, футболистите и чиновниците на " ПФК Левски " честитят празника на Здравко Здравков и му пожелават доста здраве, персонални и професионални триумфи ".
 Левски II - ЦСКА II: Светло дерби за почитателите, мрачно за треньорите
Левски II - ЦСКА II: Светло дерби за почитателите, мрачно за треньорите

Двата тима ще мерят сили в дуел от Група Б на Югозапад
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР