От ЛЕВИЦАТА! предлагат свръхпечалбите във всичкисектори, в които има монополи

...
От ЛЕВИЦАТА! предлагат свръхпечалбите във всичкисектори, в които има монополи
Коментари Харесай

Мая Манолова: „Предлагаме свръхпечалбите на веригите да отиват във фонд „Солидарност“ за ваучери за храна“

От „ ЛЕВИЦАТА! " оферират свръхпечалбите във всичкисектори, в които има монополи и картели и имасвръхпечалби, тези свръхпечалби да отиват във специалнифондове, каквато е практиката с тока. „ Българскитеданъкоплатци се оказаха солидарни с комерсиалните вериги, платихме им скъпия ток, ограниченията за Ковид, участваме въввсякакъв вид подкрепяне на комерсиалните обекти.

Те трябвасега да проявят взаимност, както българските жители гиподкрепиха в сложен миг. ", съобщи Мая Манолова - лидер на листата в 23 р-н София на обединяването ЛЕВИЦАТА!. Според нея, това се случва във всички европейски страни, само че не и в България. „ Каква поддръжка даде Четворнатакоалиция с присъединяване на сякаш обществената партия подръководството на Нинова на бедните хора - нито за ток, нито запарно, нито за храна. Хората бедстват и би трябвало да бъдатподкрепени от страната. ", съобщи Мая Манолова в предаването Офанзивата.

„ ЛЕВИЦАТА! " е поела борба със спекулата и високите ценив комерсиалните вериги и разгласи протест на пазаруването накраставици, яйца и други „ златни " артикули във веригите. Днес още веднъж Мая Манолова прикани жителите доВеликден да не купуват „ златни " яйца и безценен кашкавал. Според нея това е мародертсво на гърба на обеднелиябългарски народ. Тя упорства да се постави 5% надценка на 10основни артикули, а не таван на цената, тъй като практикатав чужбина демонстрира, че когато има таван на цената, веригитенатискат производителите и те банкрутират.

Като мярка за бедността, от „ ЛЕВИЦАТА! " са уверени, чеБългария би трябвало да извърши европейската инструкция, споредкоято минималната заплата би трябвало да е не по-малко отполовината от междинната работна заплата за страната. Откоалицията упорстват минималната заплата да се повишинезабавно, а не от 1-ви януари 2024 година. „ В момента 780 лева е минималната работна заплата, което е по-ниско отполовината на междинната заплата. Това е изменничество къмработещите хора. Ние настояваме минималната заплата дабъде не по-малко от 1310 лева, колкото е издръжката на животна едно домакинство с двама работещи родители. ", безапелационна е Мая Манолова. Според нея и експериментитес пенсиите би трябвало да спрат. Осигурителният приход, върхукойто се пресмята пенсията би трябвало да бъде осигурителниядоход от миналата година, едни пенсионери в моментаживеят с 460 лв., а други с 3500 лв..

Позицията на „ ЛЕВИЦАТА е, че нови нуклеарни мощности и вБелене, и в Козлудуй би трябвало да има. „ Ние сме „ за " Белене иза Козлудуй, тъй като мощна енергетика значи силнаикономика и мощна и самостоятелна българска страна.Огромен грях към българската енергетика имат Борисов ичетворната коалиция. Борисов, тъй като замрази проекта„ Белене " и плашеше, че в случай че бъде построена тази атомнацентрала, тока в България ще стане 100 лв. - тока вБългария стана 1000 лв. на борсата. А четворната коалицияпредаде ползите на 100 000 души в комплекса „ Марица-Изток " като даде обещание затваряне през 2026 година. ", съобщи МаяМанолова.

Кауза на „ ЛЕВИЦАТА! " е и да спре срутва на доверието иобезличаването на лявото. За обединението лявата идеяозначава правдивост, взаимност и отбрана на слабите.„ Нашата роля е да защитим ползите на левитеизбиратели, а сега никой не ги пази. ", допълниМая Манолова.

От „ ЛЕВИЦАТА! " не биха се обединили с така наречен „ хартиенакоалиция ", което съгласно тях би означавало статуквото имафията да си върнат контрола върху страната, нито бихаучаствали в коалиция за войната. От „ ЛЕВИЦАТА! " нееднократно са заявявали, че са срещу изнасяне на оръжия и чечас по-скоро би трябвало да се пристъпи към мирни договаряния. „ Ние би трябвало да опазим България като зона на мира. ", заявиМая Манолова.

По настоящата тематика за паметника на руската войска, позицията на „ ЛЕВИЦАТА! " е „ Не пипаите паметника насъветската войска! " и че такива решения не могат да сеправят преди избори. Десницата нищо не би спечелила оттам да гледа обратно и да преиначава историята. Откоалицията упорстват да има референдум и допитване дохората.

Мая Манолова прикани гласоподавателите да не гласоподават зафинансови измамници и военолюбци, а за тези, коиторешават проблемите и пазят правата и ползите нахората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР