От кулоарите на парламента Има такъв народ“ обяви състава на

...
От кулоарите на парламента Има такъв народ“ обяви състава на
Коментари Харесай

Пламен Николов представи проектокабинета на ИТН

От коридорите на Народното събрание „ ИТН “ разгласи състава на своя проектокабинет, който, както стана ясно в края на предходната седмица, ще бъде управляван от Пламен Николов. 

Имената на вицепремиерите ще бъдат обявени по-късно, само че от Има Такъв Народ са безапелационни, че промени няма да има. Те потвърдиха и че след договарянията през днешния ден с Българска социалистическа партия, „ Изправи се БГ! Ние идваме “ и „ Демократична България “ са „ усетили поддръжка “ за оферти състав на държавно управление.

Първата политическа мощ одобри проучвателния мандат от президента Румен Радев в предишния петък. Има Такъв Народ има една седмица да опита да сформира кабинет.

Някои имена съответстват

В предложенията на партията има известни разлики по отношение на оповестения през юли кабинет отпред с Николай Василев.

Освен в премиерския пост, промени има и в имената на няколко министри. Спряганият за възможна кандидатура за министър-председател Петър Илиев, който в предишния проектокабинет бе номиниран за правосъден министър, в този момент е определен за вътрешен. Кандидатът за министър на превоза също е различен – вместо Христо Алексиев, в този момент той е Гроздан Караджов. За министър на финансите в този момент е определен мъж – Пламен Данаилов, вместо посочената в предходния проектокабинет Мария Бойчинова.

Десислава Димитрова е номинацията за министър на стопанската система вместо Любомир Дацов, а Велислава Петрова – за образован министър вместо Наталия Митева. Петрова на собствен ред бе номинирана да управлява Министерството на здравеопазването през юли, само че в този момент този пост е предназначен на доктор Силви Кирилов.

Този път за енергиен министър е определен Александър Николов на мястото на Красимир Ненов.

За министър на районното развиване този път е посочен Георги Георгиев вместо Михаела Лашова, а на културата – Георги Султанов вместо Станислава Армутлиева, против чиято кандидатура по-рано потегли подписка, инициирана от създатели.

Начело на Министерството на труда и обществената политика в този момент е определена Теодора Пенева вместо Лилия Иванова.

За министър на околната среда и водите е посочена Силвия Бакърджиева. Кандидатура за поста липсваше при показания през юли проектокабинет.

Кой кой е в проектокабинета на Има Такъв Народ?

Министър на външните работи - Ради Найденов

Найденов беше препоръчан за същия пост и в първия проектокабинет на " ИТН ". Учил е Международни връзки в УНСС, специализирал в Германия, Франция и Съединени американски щати. Дипломат от кариерата, дълготраен дипломат в Австрия и Германия. Извънреден и пълномощен дипломат в княжество Лихтенщайн. Министър на Министерство на външните работи в служебното държавно управление 2018 година Говори 4 езика, на 58 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР