От Кристоф Райфенрат специално за auto-press.net, Global Press, Гросгерау, Германия През

...
От Кристоф Райфенрат специално за
auto-press.net, Global Press, Гросгерау, Германия През
Коментари Харесай

Най-дългото пътуване в света

От Кристоф Райфенрат особено за auto-press.net, Global Press, Гросгерау, Германия

През 1988 година мъж и сполучлив управител решава да промени живота си, да отиде "навсякъде " на съвсем невероятно околосветско странствуване. То трябваше да продължи над 26 години и да го води със светлосиния си офроуд Mercedes G 300 GD със само 88 к.с. мощ до съвсем 900 000 км в 215 страни, територии и региони на света. Този човек беше Гюнтер Холторф.

Той оставя неповторимо завещание и вдъхновение за всеки, който желае да сбъдне фантазиите си. Не единствено е включен в Книгата на върховете на Гинес като световен рекордьор за най-дълго пътуване, само че и подсигурява, че историята му е непокътната и разказана за потомството още през 2014 година с в книгата „ Ото – 899 592 км – 26 години – Пътешествие – Кола ”

В края на своето околосветско пътешествие, през октомври 2014 година, Гюнтер Холторф алегорично съобщи своя офроуд автомобил Mercedes, кръстен "Otto ", на тогавашния основен изпълнителен директор на Daimler AG, Dr. Дитер Цетше. Превозното средство има почетно място в музея на Mercedes и „ споделя “ на стотиците хиляди посетители неповторимата история на най-дългото околосветско пътешестване.

Това достижение, несравнимо и до през днешния ден, характеризира един доста специален човек. Приятелите му го разказват като търпелив оптимист, който от една страна е можел да възнамерява изключително педантично, само че от друга да взима решения въз основа на вътрешното си чувство. "Животът е като верига, чиито брънки са пропуснати благоприятни условия. Трябва да се уверите, че веригата не е твърде дълга ", беше една от достоверните му мъдрости. „ Търпението решава най-трудните проблеми “ е друга.

В безчет лекции Гюнтер Холторф неуморно разказва за своите пътувания и много диференцираните си усещания от света. Той беше твърдо набожен в „ положителното “ във всички хора и в това време беше сериозно обезпокоен от пренаселеността на планетата. За 26 години, над съвсем 900 000 км, белязани с безчет срещи, той наистина е видял света подобен, какъвто е.

Жаждата му за деяние и почти неизчерпаемата витална сила го карат да тръгне още веднъж на 77-годишна възраст. През 2015 година Гюнтер Холторф купува „ Otto 2 “, Mercedes G-класа от същата година на производство като „ Otto “ и го превръща отново в рисков дом на колело. Този път той отива с високопроходимия автомобил до Уругвай, с цел да превземе Южна Америка оттова. Гюнтер Холторф прекарва зимните месеци сред 2016 и 2020 година в южното полукълбо и прави голям брой пътувания до Аржентина и Чили.

През септември 2021 година той споделя на приятели, че желае да лети до Уругвай отново незабавно след премахването на ограниченията за пътешестване в коронакризата, с цел да избяга от европейската зима с „ Ото 2 “ под слънцето в Южна Америка. Той обаче не съумява да се върне към това премеждие. На 4 октомври 2021 година Гюнтер Холторф стартира последното си пътешестване на 84-годишна възраст и заспа спокойно в къщата си на езерото Кимзее.

Ще липсваш на света, Гюнтер...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР