От криптобанката Nexo заявиха, че нямат данъчни задължения към днешна

...
От криптобанката Nexo заявиха, че нямат данъчни задължения към днешна
Коментари Харесай

Nexo: Нямаме данъчни задължения

От криптобанката Nexo обявиха, че нямат данъчни отговорности към днешна дата. Тяхната позиция е в отговор на служебния финансов министър Росица Велкова.
След запитване на депутатите
от “Възраждане ” Иво Русчев и Димо Дренчев тя сподели, че от Национална организация за приходите (НАП) са имали три проверки на дъщерното сдружение на записаната в Швейцария “Нексо ” АД. Проверките били осъществени сред 2020 и 2022 година и били открили огромни отговорности по Данък добавена стойност.

„ Единственото правдиво изказване е, че в границите на три години са направени три проверки на компанията, което е изцяло обикновено за една от най-големите компании в България, като проверките и техните обжалвания са били с удобен излаз за сдружението ”, написа в позицията на Nexo. Според тях първите две инспекции пристигнали, след като от дружеството поискали да им върнат Данък добавена стойност. „ Това е общоприета процедура, когато се влиза в интервал по възобновяване на Данък добавена стойност от Национална агенция за приходите, надлежно органът назначава инспекция или проверка ”, пишат от Nexo.

Ето какво пишат от компанията:

Nexo няма данъчни отговорности 27. 01. 2023 година – Срамната акция, ориентирана против Nexo, тиражираше до напълно скоро неистинни гръмки изказвания за заобикаляне на наказания и финансиране на тероризъм, които бяха обществено и изрично опровергани и на 25 януари 2023 година, съдът удостовери неналичието на доказателства по обвиняванията за компютърни измами и банкова активност без лиценз.

В безсилието си за продължение на опресията против компанията, се употребяват остарели данни за рутинни, постоянни проверки по възобновяване на Данък добавена стойност, която има всяка една компания, записана по Данък добавена стойност в България. Видимо в обществени регистри и информация от 27 януари 2023 година към Национална агенция за приходите, българското сдружение Ен Ди Ес ЕООД няма безусловно никакви данъчни отговорности, обратно на внушенията на министър Велкова.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР