От края на месеца услугата за доставки до дома foodpanda

...
От края на месеца услугата за доставки до дома foodpanda
Коментари Харесай

Приложението foodpanda спира да работи в края на месеца

От края на месеца услугата за доставки до дома foodpanda ще спре да работи. Това излиза наяве от имейл, публикуван до потребителите на приложението, в който не се оповестява точна дата.

Компанията приканва всеки да се записва в аналогична платформа под името Glovo, която ще стане приемник на активността ѝ, откакто през месец май стана ясно, че Glovo е постигнала съглашение със притежателя на foodpanda, Delivery Hero, за придобиване на интервенциите на услугата в България и Румъния. Според договорката са продадени още марката Donesi в Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина, както и Pauza в Хърватия. Операциите са на обща стойност 170 млн. евро.

По-рано основаната в Барселона Glovo разгласи, че ще придобие и словенската компания Ehrana. Брандът стъпи на българския пазар преди месеци, а малко по-късно стана ясно и за договорката с Delivery Hero.

Всички услуги, които са част от договорката, ще бъдат ребрандирани с марката на новия притежател в границите на 6-месечен временен интервал. Така розовото лого с бяла панда ще бъде сменено от зелен цвят за изписването на името Glovo и спомагателния знак, наподобяващ иконка за локация, както и от оранжев декор, който на собствен ред обаче напомня за различен състезател на пазара – Takeaway.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР