От космодрума Плесецк в Архангелска област беше извършено първото изстрелване

...
От космодрума Плесецк в Архангелска област беше извършено първото изстрелване
Коментари Харесай

Русия тества нова балистична ракета

От космодрума Плесецк в Архангелска област беше осъществено първото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат ", заяви съветското министерство на защитата.

"Днес в 15:12 ч. московско време бе осъществено сполучливо изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета с наземно базиране "Сармат " от пусковата установка на държавния изпитателен полигон "Плесецк " в Архангелска област ".

"Задачите на изстрелването бяха изпълнени в цялостен размер. Потвърдени са плановите характерности на всички стадии от полета. Учебните бойни единици са пристигнали в региона на задачата на полигона Кура на полуостров Камчатка ", се споделя още в известието.

"Сармат " е най-мощната ракета с най-дългия в света обхват на поразяване на задачата, която доста ще укрепи бойната мощност на стратегическите нуклеарни сили на нашата страна ", обявиха от министерството.

"В ракетния комплекс "Ужур " в Красноярския край се работи по подготовката на основния ракетен полк за превъоръжаване с новата ракетна система. Перспективната ракетна система "Сармат " ще размени "Воевода ".

По този мотив съветският президент Владимир Путин разгласи, че Русия сполучливо е изпитала междуконтиненталната балистична ракета "Сармат ", като съобщи, че идващото потомство, способно да носи нуклеарни заряди, ще накара враговете на Кремъл "да се замислят два пъти ".

"Поздравявам ви с сполучливото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат ", сподели на армията Путин в телевизионно послание. "Това в действителност неповторимо оръжие ще укрепи бойния капацитет на нашите въоръжени сили, надеждно ще подсигурява сигурността на Русия от външни закани и ще накара тези, които в разгара на нападателната изразителност се пробват да заплашват страната ни, да се замислят два пъти. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР