От компанията отчитат драстичен спад на продажбите в Китай. Още

...
От компанията отчитат драстичен спад на продажбите в Китай. Още
Коментари Харесай

Hyundai Motor спира производството си в Китай заради проблеми с доставчиците

От компанията регистрират фрапантен спад на продажбите в Китай.

Още по тематиката
Hyundai ще се концентрира върху електрически коли за дълъг пробег

Компанията залага и на коли с горивна клетка, само че инфраструктурата не е развита
20 авг 2017
Hyundai желае да настигне конкуренцията при електрическите автомобили

Южнокорейският производител пуска на пазара електрокола с огромен пробег
3 юни 2017
Глобален консорциум ще създава коли на водород

В него се включват огромни компании като Toyota, Daimler, Shell и Linde
18 яну 2017
И Hyundai разгласи нови вложения в Съединени американски щати

Южнокорейската автомобилна компания се застрахова против рецензии на Тръмп
17 яну 2017

Най-големият южнокорейски производител на коли - Hyundai Motor, приключи производството си в Китай на фона на възходящото напрежение сред Пекин и Сеул, написа Financial Times.

4 завода в Китай стопират

От компанията оповестиха, че нейният филиал в Китай Beijing Hyundai Motor е прекратил производството в 4 завода, защото локален снабдител е отказал да даде нужните елементи. Отказът му е бил предизвикан от неполучено възнаграждение за услугите, изясняват от Hyundai Motor. Три от заводите са в столицата Пекин, а другият е в Ханджоу. Говорител на корейската компания заяви, че няма информация по кое време затворените фабрики ще възобновят активността си. Това е следващият удар, който претърпява автомобилният производител.

Причината за икономическите ограничения

Преди два месеца продажбите на Hyundai Motor в Китай спаднаха с 65%. През май са били продадени 35 100 автомобила, до момента в който година по-рано броят им е бил 100 328. Китайското държавно управление наложи стопански наказания, които да лимитират облагата на южнокорейските компании. Причината за дейностите на Пекин е построената противоракетна отбранителна система на Съединени американски щати THAAD в Южна Корея. Подобни уреди към този момент има в Турция и Обединените арабски емирства. Опасенията на Китай са, че подобен вид система би могла да бъде употребена за събиране на класифицирана информация от азиатската страна, което ще наруши националната сигурност на страната.

Проблемите пред Hyundai Motor не свършват

Представители на Hyundai Motor обявиха, че заради фрапантния спад на продажбите в Китай не може да бъде осъществено към този момент контрактуваното заплащане на огромен брой резервоари, като от компанията търсят " различен вид ". Корпоративното обединяване сред BAIC Motor и Hyundai Motor Beijing Hyundai оперира независимо на китайския пазар.

За второто тримесечие на 2017 година Hyundai Motor oтчете чиста облага от 815 млн. $, което е с 48% по-ниско по отношение на същия интервал на предходната година и доста под упованията на анализаторите. Това е 14-ият следващ спад за групата. В същото време южнокорейската компания изпитва усложнения и на конкурентния пазар в Съединени американски щати. Основните съперници на Hyundai Motor в Съединени американски щати са японските Honda и Toyota. Вицепрезидентът на групата Чой Бюнг-Чул дефинира бизнес средата като " неподходяща " и добави, че през второто полугодие изискванията за бизнес ще бъдат много сложни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР