От КАТ започват нова акция за контрол на пътното движение,

...
От КАТ започват нова акция за контрол на пътното движение,
Коментари Харесай

КАТ с нова акция: Ще проверяват камионите

От КАТ стартират нова акция за надзор на пътното придвижване, като главно ще бъде обърнато внимание на камионите.

Началникът на отдел „ Пътна полиция “ в националната полиция комисар Калоян Драганов заяви, че акцията ще продължи два дни - на 1 и 2 септември.

По време на инспекциите ще се следи за постоянни документи и редовността на камионите, разпределението на товарите и претовараване.

" От началото на 2022 година има над 19 000 нарушавания. Част от тях са довели и до произшествия ", сподели Драганов.

" Последните месеци има усложнена транспортна конюнктура, по тази причина контролът е един от методите за понижаване на броя на злополуките ", сподели изпълнителният шеф на автомобилната администрация Бойко Рановски.

" Годишно 10 % от злополуките са поради водачи на камиони и рейсове. А жертвите са 12-13 % от всички, починали по пътищата ", сподели още Рановски. 

Той изрази вяра организацията да промени метода си на работа във връзка с контролната активност по този начин, че да има инспекции и през нощта. " Инспекциите сега са сред 6:00 и 22:00 часа, тъй като няма задоволително хора ", сподели още Рановски.

Днес и на следващия ден (на 1 и 2 септември) ще има и други инспекции. Очаква се на днешния 1 септември 130 екипа да управляват трафика.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР