От известно време насам камерите във водещите смартфони отправят силно

...
От известно време насам камерите във водещите смартфони отправят силно
Коментари Харесай

По-добра ли е камерата на iPhone 11 Pro от DSLR за 7500 долара

От известно време насам камерите във водещите смарт телефони насочат мощно предизвикателство към обемистите DSLR апарати, като с всяка минала година преднината на DSLR камерите избледнява.

Наскоро ютюбърът Мати Хапоха, който има близо 800 000 клиента в YouTube, реши да съпостави тазгодишният флагман на Apple с Canon 1DX Mark II, струващ 7500 $, с цел да откри дали мобилните телефони към този момент изпреварват обичайните апарати.

Във видеото си Мати демонстрира общо пет разнообразни фрагмента, направени с двете устройства, и ни провокира да познаем с кое от тях е направена всяка от фотосите.
 Снимка 449956

Всички изображения наподобяват извънредно добре, а разликите могат да бъдат открити единствено от тренирано око и след дълготрайно вглеждане и сравняване.

На пръв взор обаче фотосите и от двете камери наподобяват удивително идентични, което е съществено самопризнание за камерата на iPhone 11 Pro.

Въпреки че телефонът не разполага с огромните и мощни лещи на DSLR-a, софтуерът в него компенсира тази разлика по брилянтен метод.

Разликите фактически са минимални, само че е реалност, че при по-задълбочено проучване на фрагментите виждаме преднината на апарата на Canon.

Размазаният декор при iPhone 11 Pro наподобява някак неестествен, до момента в който при фрагментите от 1DX Mark II загубата на фокус е много по-реалистична.

Краищата на обекта на напред във времето при iPhone са размазани тук-там и се сливат с фона, до момента в който при DSLR-a те са остри и се открояват ясно от разфокусирания бекграунд.
 Consumer Reports, iPhone 11 Pro Max и най-хубавите смарт телефони на пазара сега
Това са най-хубавите смарт телефони на пазара сега

Между кого е битката за челните места

Това обаче са пренебрежими елементи, които елементарно можем да пренебрегнем, в случай че вземем разликата в цените на двете джаджи, изключително що се отнася до любителската снимка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР