От известно време много експерти предупреждават, че производството на електрически

...
От известно време много експерти предупреждават, че производството на електрически
Коментари Харесай

Електромобилите ни носят само загуби, оплакват се производителите

От известно време доста специалисти предизвестяват, че производството на електрически модели носят съществени загуби на фирмите. Известен е образецът с Tesla Motors, която през 2017 година стана най-скъпата американска автомобилна компания (нейната капитализация мина $51 милиарда долара), само че през цялото си битие носи единствено загуби. Например, за 2016 година те са към 675 млн.
Агенция Bloomberg цитира свои източници от концерна General Motors, който разкриват, че за всеки един създаден електрически автомобил Chevroelt Bolt с компанията губи сред 8000 и 900 $. Това е при стартова цена на модела в границите на 37 000 $. В същото време GM печели най-вече от продажбата на нездравословните за екологията пикапи и всъдеходи.
За съществени загуби от електрическите автомобили пред Bloomberg сигнализира и изпълнителният шеф на Fiat Chrysler Automobiles - Серджио Марккионе. От думите му излиза наяве, че на всеки продаден хечбек Fiat 500 губи до 20 000 $. Цената на самия модел е 33 900.
Това е и повода Fiat Chrysler да усъвършенства производството на електрически автомобили за понижаване на финансовите загуби. Според Маркионе, производството на електрически модели е наложително за всички компании, само че би трябвало да бъде открит правилния баланс за това.
" Ние ще продължим да развиваме " зелените " технологии, само че би трябвало да открием бързо верните решения, в случай че желаеме да се конкурираме с Tesla. В автомобилния отрасъл нещата се случват по-бавно, до момента в който Илон Мъск (б.а. - шефът на Tesla) мисли и работи със скоростта на ракета ", аргументира се Маркионе.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР