От изнесеното от главния прокурор Иван Гешев става видимо, че

...
От изнесеното от главния прокурор Иван Гешев става видимо, че
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Борисов направи гениален ход като прехвърли топката изцяло в полето на ПП-ДБ

От изнесеното от основния прокурор Иван Гешев става очевидно, че прокуратурата е изрично овладяна и той някак си показва, че до момента е бил част от овладяната прокуратура, съобщи някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров пред БТВ.

 

„ Необходима е конституционна промяна в правосъдната система “, настоя той и добави, че актуалният Висш съдебен съвет не може да остане в настоящия си тип. Този магистрат, който е направил записа с основния прокурор би трябвало незабавно да бъде изпъден от правосъдната система, добави Гяуров.

По думите му цялата тази сага с напрежението в държавното обвиняване е много срамна и обидна за жителите, тъй като е разхвърляне на кирливи ризи и мръсно долни дрехи на площада.

 

Бившият шеф на Националната разследваща работа не знае кой е режисьорът на аудиовизуалните постановки и в случай че той е на мястото на Гешев ще ги изгони всичките.

 

Той разясни, че записите на основния прокурор не са специфични разследващи средства, само че оттук насетне може единствено да се гадае по какъв начин са направени записите.

И Конституцията, и законите на страната не позволяват без нечие единодушие да бъде записван или подслушван, само че сякаш тук казусът не е подобен, сподели Гяуров. За него е забавно да узнае кой е Мечо Пух и кой стои откъм гърба. Той счита, че в идващите 10 дни Висш съдебен съвет може да си свърши работата и да в профил основния прокурор.

Според Димо Гяуров гърмежът против основния прокурор ще остане неуточнен за публиката и той не има вяра следствието да стигне до каквото и да било разобличаване. Ако има ориентиран гърмеж би трябвало да има средство за ориентиране на гърмежа. Някои просто му даде знак, гърмежът по този начин бе подложен, че да не провокира никакви последствия, уточни Гяуров.

 

За сделката сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротационен министър председател за 18 месеца, Димо Гяуров означи, че първата и втората политическа мощ откриха общ избавителен пояс, само че има прекалено много въпроси. Не е допустимо двете обединения да бъдат сътрудници и на локалните избори, уточни той и добави, че има капацитет за вероятни спорове и напрежение.

 

Димо Гяуров поздрави водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който направи следващия талантлив ход, защото топката е в полето на ПП/ДБ. Предстои да се създадат заключения какъв състав на Министерски съвет ще забележим, тъй като там в случай че няма представител на ГЕРБ-СДС, Борисов ще хвърли цялата отговорност върху ПП-ДБ.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР