От измерените в станциите валежи до 11:00 часа днес, най-големи

...
От измерените в станциите валежи до 11:00 часа днес, най-големи
Коментари Харесай

Проливни валежи от дъжд в Източна България следобед

От измерените в станциите превалявания до 11:00 часа през днешния ден, най-големи са количествата в планините, в Югозападна България, както и в Стара Загора и Свищов. В София са паднали 3 литра на кв. м. Толкова са и сантиметрите снежна завивка, която се образува в столицата. От равнинните елементи на страната най-вече сняг натрупа във Видин и Кнежа – 8-9 см, в Смолян 26 см.

Снеговалежите в множеството региони на Западна България краткотрайно ще спрат. В Източна обаче преваляванията ще са от дъжд и ще са обилни по количество. Предимно дъжд ще вали и по поречието на Дунав. Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 1° до 10°. Ще бъде прохладно, с сдържан североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север.

През нощта преваляванията ще продължат, като дъждът на всички места ще премине в сняг. Интензивни количества се чакат и в Рило-Родопска област, и в североизточните региони. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°.

Утре сняг ще вали на повече места в Северна България, като в Североизточна количествата ще са обилни, а в композиция с краткотрайно мощния вятър ще ма условия за виелици. В Южна България ще бъде съвсем без превалявания, там тук-там и облачността ще се раздра. Максималните температури ще бъдат единствено с два-три градуса по-високи от минималните - сред 0° и 5°, в София - към 2°.

В планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг по-интензивни до сутринта в Рило-Родопската област, а денем в Централна и Източна Стара планина и там също ще има условия за виелици и навявания. Вятърът ще е сдържан до мощен от север-северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от запад.

В неделя захлаждането ще продължи, само че преваляванията ще отслабват и ще стопират. През новата седмица ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че единствено на обособени места, основно в планинските региони, ще има слаби превалявания от сняг. Температурите ще останат без основна смяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР