От изключително разпознаваемия аромат до неповторимата си форма – звездовидният

...
От изключително разпознаваемия аромат до неповторимата си форма – звездовидният
Коментари Харесай

Доказаните ползи от звездовидния анасон


От извънредно разпознаваемия мирис до неповторимата си форма – звездовидният анасон е неповторима фалшификация. А и билка – потребните му свойства са по-неоспорими даже от кулинарните достолепия.

Звездовидният анасон съставлява плодът на вечнозелено растение с латинско име Illicium verum. В процеса на образуване и зреене на плода в него и в семената се концентрират редица органични съставни елементи с изявени здравословни изгоди.

Днес най-голяма част от добивания звездовиден анасон се употребява за добиване на едно извънредно значимо от здравна гледна точна съединяване – така наречен шикимова киселина. Освен нея звездовидният анасон е богат и на други биоактивни органични съединения като анетол, линалол и витамин С. Тези 4 биоактивни субстанции подсигуряват необятен обсег на деяние на звездовидния анасон върху човешкото здраве.

Шикимовата киселина има мощно изразено антивирусно деяние и се употребява като дейна съставна част в редица потвърдено ефикасни противогрипни медикаменти. Освен това тя има и антибактериално деяние.

Линалолът е алкохолно съединяване от групата на терпените, което също потиска развиването на редица патогенни бактерии, само че има и потвърдено противовъзпалително деяние.

Анетолът е ароматно химично съединяване, придаващо разпознаваемия аромат на звездовидния анасон. Клиничните изследвания на биологичната му интензивност демонстрират, че анетолът може да инхибира развиването на раковите кафези, заради което се значи като „ натурален палач на рака “. Установено е и че работи доста добре за контролиране равнищата на кръвната захар и предварителна защита на хипергликемията.

Витамин С е прочут антиоксидант и имуностимулатор, а звездовидният анасон е измежду билките, които го съдържат в доста високи дози. Възможността звездовиден анасон да се употребява и като фалшификация за храни, които не се обработват при високи температури, разрешава оптимално високо количество от витамин С да остана в дейната си форма.

Свързани публикации.. Анасон – 3 в 1 против анемия, кашлица и издут стомах 0 Етеричното масло от анасон облекчава напрежението 0 Ваксинирахте се против грип, а сте заболели – за какво? 0

Поради околните им имена и сходния мирис звездовидният анасон постоянно се бърка с елементарния анасон. Макар по наличие на анетол двете билки да са сходни, здравните им изгоди са разнообразни и строго характерни.

Звездовидният анасон може да се употребява независимо за изработка на отвари , тинктури и други домашни медицински средства, изключително удачни за стимулиране на имунитета и предотвратяване от вируси и бактерии в сезона на грипа . Билката оказва удобния си резултат и употребена като фалшификация за овкусяване на разнообразни гозби.

Промишлено дейните съставки на звездовидния анасон се употребяват в състава на медицински и козметични артикули – противогрипни медикаменти , пасти за зъби, води за уста, кремове и лосиони за тяло, шампоани за коса и други Във всички случаи изгодите за общото здраве

и положителния външен тип на кожата и косата са налице.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР