От изборните резултати ясно се вижда, че българите искат промяна.

...
От изборните резултати ясно се вижда, че българите искат промяна.
Коментари Харесай

Свиленски вижда желанието за промяна у българите

От изборните резултати ясно се вижда, че българите желаят смяна. За това е удовлетворен депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, който направи равносметка на представянето на изборите на Българска социалистическа партия в студиото на Нова телевизия. Той открои град Русе, където Българска социалистическа партия води, 9-те регионални града на балотаж и утроения резултат в Пловдив и най-много - София, където за първи път ще има балотажи в регионите.

Гражданите на България желаят смяна - дали виждат тази смяна в Българска социалистическа партия, или в друга партия е различен въпрос , изясни Свиленски.

Той атакува вота за ГЕРБ с обвиняване, че цели секции като да вземем за пример в Слатина и Красна поляна, които са формирани от роми, са дали своят вот на 100% съвсем за Фандъкова. " Явно ГЕРБ са работили доста добре в тези квартали " , добави аленият народен представител.
 Кирил Добрев: Крепости на ГЕРБ се пропукаха
Кирил Добрев: Крепости на ГЕРБ се пропукаха

Българска социалистическа партия се завръща в локалната власт и черпи полицията с баница

На въпрос за какво Българска социалистическа партия не е в последна сметка съществена съпротива на ГЕРБ, Свиленски изясни, че би трябвало да се види картата на партиите и това, че ГЕРБ не позволяват в надпреварата въобще десните партии, а в левия набор партиите са доста. Много леви претенденти има против ГЕРБ, откри Георги Свиленски.

На въпрос може ли да се чака смяна в управлението и водачеството на Българска социалистическа партия, депутатът изясни, че Българска социалистическа партия по този начин или другояче влиза в процедура идната година, а другояче всеки има право да желае оставката на водача , само че би трябвало да се чуят причините.

Българска социалистическа партия явно усили двойно поддръжката си в цялата страна, това е наклонност от последните три години. Така разяснява резултатите от първия тур на локалните избори и зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Христо Проданов пред Българска национална телевизия.

Според него социалистите се движат по верния път - били си сложили точно това за цел, защото били реалисти. Проданов изясни, че задачата на Българска социалистическа партия е била най-малко двойно нарастване на общинските съветници, което е изпълнено, тъй като в този момент партията ще има над 2000, до момента в който през 2015 година те са били под 900.

По негови думи в 35 общини алените печелят на първи тур, в 55 отиват на балотаж, а в 7-8 регионални града също ще се борят за победа.

Печеленето на доверие е сложна работа за разлика от губенето , посочи той.
 Фандъкова остава на балотаж Обновена
Фандъкова остава на балотаж

Манолова изостава с 10%, 15.8% събра Борислав Игнатов, Бонев -10.4%

Относно резултатите в София Проданов съобщи, че в листата за общински съветници ще бъдат втора политическа мощ, не както през 2015 година - трета. Според него нужните 40 000 гласа повече за Мая Манолова, с цел да стане тя кмет на столицата, са постижима цел.

Проданов посочи и че в половината региони на София Българска социалистическа партия ще има балотаж и за районни кметове, което удостоверява положителните им резултати.

Той означи, че в огромните общини се вижда по-сериозно посланичество на социалистите, като в доста общински препоръки в страната има блокираща квота за Българска социалистическа партия . Според него тя ще спре малко кражбите в общините.

Гледайки резултатите на ръководещата коалиция, ГЕРБ се срутва на доста места, НФСБ и " Атака " съвсем на никое място ги няма, Вътрешна македонска революционна организация отбелязва огромен спад на поддръжката на доста места, разяснява резултатите на съперниците Проданов.
 Бойко Борисов убеден в безапелационната победа на ГЕРБ
Бойко Борисов убеден в безапелационната победа на ГЕРБ

Победата над Българска социалистическа партия значи непоклатимост на управлението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР