От избирането му за временно изпълняващ функциите главен прокурор досега

...
От избирането му за временно изпълняващ функциите главен прокурор досега
Коментари Харесай

Борислав Сарафов предложил на ВСС да накаже 18 прокурори и следователи

От избирането му за краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор до момента Борислав Сарафов е предложил на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет да образува дисциплинарни производства против 18 прокурори и следователи. 
Данните изнесе самият Сарафов по време на постоянното съвещание на Съвета. Сред препоръчаните за санкции са административният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и прокурор Стефан Христов, който до края на юли работеше по прекратеното във вторник дело " Барселонагейт ".  
Неритмична работа и редовно закъснение на преписки и каузи против магистрати, лица с имунитет и членове на Министерския съвет са аргументите за поисканите наказания за 18-те магистрати, сподели краткотрайно изпълняващият функционалностите основен прокурор.     
Представянето на резултатите от проверките и инспекциите, назначени от него след избирането му от Прокурорската гилдия, Борислав Сарафов стартира с констатацията, че е заварил тежко завещание от Иван Гешев, чийто мандат през юни правосъдните кадровици прекратиха предварително. 
" Прокуратурата натрупа много систематични неточности напоследък, които се постанова в този момент, занапред да бъдат поправени. Прокуратурата не може и не би трябвало да остане същата. Тя би трябвало да проработи добре, тъй че тази оценка да бъде дадена, обаче, от българското общество, а не от нас самите. В този смисъл и поставям нужните старания, които се надявам да бъдат оценени позитивно ", разяснява Сарафов. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР