От ИТ операциите в центровете за данни, респ. от процесорите,

...
От ИТ операциите в центровете за данни, респ. от процесорите,
Коментари Харесай

Изборът на процесор намалява въздействието върху околната среда


От ИТ интервенциите в центровете за данни, респ. от процесорите, зависи в огромна степен въздействието върху околната среда на предприятията
(снимка: AMD)

Т ехнологичните усъвършенствания в процесорите са измежду най-значимите способи за поддържане под надзор на въглеродния отпечатък и разноските за сила в осведомителните центрове, съгласно н ов отчет, направен от AMD в партньорство с 451 Research.

Изследването разкрива разнообразни способи, по които организациите могат доста да покачат успеваемостта в границите на ИТ инфраструктурите. Показателно е, че съвсем половината от интервюираните лица, вземащи решения в региона на ИТ, към този момент признават, че ИТ интервенциите съставляват по-голямата част (25% от анкетираните) или цялото (19%) влияние върху околната среда и са си сложили съответни цели за намаляването му.
още по темата
Дигиталната промяна ще продължи да подхранва забележителен напредък на центровете за данни в продължение на десетилетия, причинявайки трайни въздействия върху околната среда, в случай че не се ръководи деликатно, сочи още анализът. За илюстрация, единствено през 2019 година, в случай че центровете за данни и сървърните стаи в Съединени американски щати съставляват страна, тя ще се подреди над Мексико във връзка с общото ползване на сила.

Използването на нови, по-ефективни технологии и оперативни модели ще бъде неразделна част от смекчаването на тези въздействия. Изследването открива, че изборът на верния процесор, който употребява по-малко физически сървъри, е един от методите предприятията да понижат общото ползване на сила и да подобрят оперативната успеваемост посредством понижаване на въглеродния отпечатък и потреблението на сила.

Например, задачата на AMD е да обезпечи 30-кратно нарастване на енергийната успеваемост до 2025 година за AI образование и високопроизводителни изчислителни приложения, работещи на ускорени изчислителни съоръжения. Ако се осъществя, това ще спести милиарди киловатчаса електрическа енергия през 2025 година, намалявайки мощността, нужна на тези системи за осъществяване на едно пресмятане с 97% за пет години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР