От Института за развитие на публичната среда (ИРПС) отчетоха, че

...
От Института за развитие на публичната среда (ИРПС) отчетоха, че
Коментари Харесай

За гарантиране честността на изборите – да отпадне единият политически застъпник

От Института за развиване на обществената среда (ИРПС) регистрираха, че 1724 изборни секции са били заплаха на парламентарните избори през 2013, 2014 и 2017 година
ИРПС регистрираха още, че в 888 секции са следили изборни отклонения във всички три обсъждани изборни години през 2013, 2014 и 2017 година Най-много изборни секции има в София и Пловдив, а минимум секции има в регионите на Кюстендил, Перник и Габрово.
 Иван Стамболов-Сула: Очаква се пъстър парламент, там е интригата Иван Стамболов-Сула: Очаква се пъстър парламент, там е интригата
Не виждам нещо изключително и нещо новаторско да се случва в тази предизборна акция, сподели в изявление за БГНЕС анализаторът и журналист Ива...
На конференция в Българска телеграфна агенция на тематика Ива Лазарова съобщи, че с цел да няма изборни секции в заплаха и да се подсигурява честността на парламентарния избор, едната фигура – политически представител или покровител да отпадне. Очертава се още веднъж да има проблем с отчитането на резултатите изключително в преференциите, предизвести тя.
Лазарова настоя да бъдат подготвени представителите на СИК съответно, тъй като има действителни оферти по какъв начин да се случи това. Партиите също би трябвало да се включат в образованието на хората, които изпращат в комисиите, а освен да уголемяват мрежите си от покровители или политически представители, сподели още тя.
Лазарова изясни, че върху вота на гласоподавателите може да има форма на напън – административен, корпоративен, платен избор или да се ползва някакъв тип изнудване на гласоподавателите. Изборните нарушавания се случват там, където популацията е изпаднала в някаква форма на икономическа, просветителна и корупционна взаимозависимост.
По думите й задачата на организиращите сходни операции и сходен надзор е да бъдат реализиран преимущества посредством контрола върху ръководството на обществения запас. Избирателната тежест на гласовете е към 10%, само че това не значи, че тежестта на следения избор е в същия размер, уточни Лазарова.
 На места може да няма мобилни изборни секции На места може да няма мобилни изборни секции
Много малко хора желаят да вземат участие в мобилните секции. Тепърва ще се пресмята дефицитът, само че е допустимо тук-там да няма мобилни секц...
Според нея една цялостна оценка на манипулирания избор би трябвало да включва доста по-задълбочен разбор, който да се организира за нужното равнище на схващане на спецификите на съответните обитаеми места. Остойностяването на цената на купения избор в България въз основа на изборните резултати е невероятно и спекулативно начинание, безапелационна бе Ива Лазарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР