От името на ВМРО депутатът Юлиан Ангелов ще предложи намаляване

...
От името на ВМРО депутатът Юлиан Ангелов ще предложи намаляване
Коментари Харесай

ВМРО предлага 50% по-ниски извънредни депутатски заплати

От името на Вътрешна македонска революционна организация депутатът Юлиан Ангелов ще предложи понижаване на 50% на депутатските заплати до приключване на изключителното състояние.

Ангелов напомня, че от Вътрешна македонска революционна организация преди две години са предложили нещо сходно - системата за възнагражденията на парламентаристите да бъде подвластна от осигурителния приход и показателя на потребителските цени.

" Това предложение беше отхвърлено. Сега по какъв начин Ви звучи, сътрудници ", пита във фейсбук профила си Юлиан Ангелов. Как бюджетът ще действа по пера с разпределението на разликата е въпрос на финансови планове от страна на Министерство на финансите .

Припомняме, че през вчерашния ден на второ четене на промени в изключителния закон в комисия депутатите се отхвърлиха от партийните дотации до края на изключителното положе ние.

От 13 март, когато бе въведено изключителното състояние до неговия край, партиите няма да получават дотация от страната за реализиране на своята политическа активност.
 Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е потребно, само че е редно
Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е потребно, само че е редно

Тя се извинява за неверната си преценка за популизма във въпроса

Миналата седмица, откакто стана ясно, че регулярно депутатските заплати се подвигат, министър председателят Бойко Борисов съобщи, че ще разпореди на ПГ на ГЕРБ да внесе друго предложение, а ръководителят на Народното събрание се отметна от тезата си за популизъм в настояването и се извини.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР