“От Има такъв народ (ИТН) не искаме оставката на министъра

...
“От Има такъв народ (ИТН) не искаме оставката на министъра
Коментари Харесай

Не сериозно е да се иска оставката на Янев: ИТН, ДБ я пожела

“От ИТН (ИТН) не желаеме оставката на министъра на защитата Стефан Янев” , съобщи пред Nova депутатът и секретар на партията Димитър
Гърдев. “В такава конюнктура това е несериозно”, акцентира той.

Според него съветският президент Владимир Путин желае нова архитектура на сигурността. "Сигурен съм, че Европа към този момент няма да е същата след тези дейности на Русия. Трябва да се седне на масата на договарянията и да е провежда нова система за сигурност ", уверен е той.

По думите на Гърдев дейностите на Путин са предизвикани от опцията Украйна да влезе в НАТО и да бъдат ситуирани оръжия напълно до границата на Русия. “В такава застрашителна конюнктура е изцяло рационално проектите на НАТО за отбрана на членките да се активират”, означи депутатът.

Напомняме, че съгласно изявления в медиите ПГ на Демократична България “е обсъждала с премиера Кирил Петков и сътрудниците си от обединението, че желае оставката на Янев”, заяви Дневник, като се базира на депутати от групировката, поискали анонимност.

От обясненията на Демократична България обаче стана ясно, че те не са поставяли това като някакво изискване и няма да оказват напън по тематиката.

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР