От Хасковската районна прокуратура наблюдават 2 досъдебни производства за държане

...
От Хасковската районна прокуратура наблюдават 2 досъдебни производства за държане
Коментари Харесай

Прокуратурата наблюдава 2 наказателни производства за държане на марихуана и кокаин в Хасковско

От Хасковската районна прокуратура следят 2 досъдебни производства за държане без съответно позволение на високорисковите наркотични субстанции – марихуана и кокаин . Първото досъдебно произвеждане е за това, че на 23 ноември в хасковското село Ябълково са били държани 5 кг и половина марихуана без съответно позволение – закононарушение по член 354а алинея 3 т. 1 от Наказателния кодекс.

Според първичната информация към 17:00 часа през вчерашния ден димитровградските служители на реда са ревизирали частен парцел в Ябълково, който е населяван от 39-годишен мъж . В една от стаите са били открити 6 пластмасови кофи и 3 полиетиленови плика, съдържащи суха зелена листна маса. Откритата листна маса при тестване е реагирала на високорисково наркотично вещество – марихуана. Общото тегло на наркотичното вещество е към 5.5 кг . В жилището са били открити и 3 плика и 4 кутийки от медикаменти, съдържащи семена от растения от рода на конопа. 39-годишният мъж е арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Второто досъдебно произвеждане е за държане на опиати в лек автомобил в Свиленград. Около 18:00 часа през вчерашния ден служители на реда са ревизирали лек автомобил, каран от 26-годишен мъж . В колата пътувал и 30-годишен . В транспортното средство е била открита раница , съдържаща суха зелена листна маса с общо тегло 918 грама , както и 14 пакета с бяло вещество на бучки – 10 грама , и пакет с розови на цвят таблетки – 17 грама . При тестване откритата листна маса е реагирала на марихуана, бялото вещество на кокаин , а розовите таблетки на високорисково наркотично вещество.

Водачът и пасажерът са арестувани за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, формирано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 354а, алинея 3 т. 1 от Наказателния кодекс.

По двете производства се правят дейности по следствието под надзора на Районната прокуратура в Хасково. Предстои да бъдат повдигнати обвинявания по отношение на причинителите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР