От градската прокуратура съобщиха, че най-вероятно ще има още обвинени.

...
От градската прокуратура съобщиха, че най-вероятно ще има още обвинени.
Коментари Харесай

Изчезналият обвиняем за 18-те мъртви мигранти е в Гърция frognews.bg

От градската прокуратура оповестиха, че най-вероятно ще има още упрекнати. Камионът към този момент е изтеглен, а мястото не е отцепено. Той е бил зарязан надалеч от пътя, тъй че да не може да се види от преминаващите коли. Мигрантите са били извозени от каналджии, които се занимават с това от повече от година. Всеки месец те са имали приблизително по два курса, с цел да бъдат извозени до Западна Европа бежанците плащали по сред 5 и 7 хиляди евро. Шофьорът на камиона е получавал по към 100 евро от мигрант, а ръководителят на незаконната група сред 500 и 1000 евро.

Организираната незаконна група и преди е прекарвала групи с мигранти, само че постоянно те са били по-малобройни. “В предходни случаи са казвали 25 до 35 мигранти ”, сподели шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов. Така най-вероятно от лакомия за повече пари – този път в камиона натоварват 52-а мигранти. Това се случва през вчерашния ден към 7:30 часа сутринта. След което потеглят от Ямболско към границата със Сърбия. През цялото време чужденците пътуват в особено изработен тайник.

“Тайниците ги изготвят сами, оборудвани са даже с фолио, тъй че рентген да не засече топлината на телата ”, добави Сарафов. Пътуването върви обикновено до тунела “Троянови врата ”, където се чува мощен звук, само че трафикантите не престават. “В местността към село Локорско чукането по каросерията се е усилило неимоверно, водачите са усетили, че има проблем, отбили са, слезли са да видят какво се случва и са видели, че вътре има замаяни, само че и мъртви мигранти ”, сподели Сарафов.

Шофьорът и спътникът му стопират. Виждат починали и замаяни хора, а по-късно бягат. Малко по-късно бежанците са открити от инцидентно преминаващ човек, който подават сигнала. “Аз видях камиона в полето и се досетих защо става дума. Видях, срещнах се и съм уведомим органите ”, сподели очевидецът пред bTV. В този миг каналджиите към този момент са на път, с рейс. Първо от село Локорско до централната автогара, а от там и до Бургас. През това време на място се вършат огледи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР