От години Обединените арабски емирства са рай за инвестиращите, за

...
От години Обединените арабски емирства са рай за инвестиращите, за
Коментари Харесай

Ще ни върнат ли ОАЕ арестувания там Божков?

От години Обединените арабски емирства са парадайс за инвестиращите, за всички тези които желаят да вършат бизнес там, в това число за Васил Божков, които разполага с голям запас и може да " купи " свободата си с огромни капиталовложения. Преди години ЮАР беше сходно място и по тази причина и през днешния ден има съмнения, че много обвинени и задочно наказани български бегълци се намират там.

Въпросът в този момент е дали ОАЕ ще решат да ни върнат Васил Божков? Отговорът се опита да даде пред бТВ някогашният общоприет консул на България в Дубай Милен Керемедчиев.

" Мога да дам образец с Христофорос Аманатидис - Таки, който преди години също избра да избяга точно в ОАЕ. Между ОАЕ и България няма контракт за правна помощ и съдействие. Много страни нямат подобен контракт с ОАЕ. Добрите връзки сред България и ОАЕ могат да доведат до ускорение на процеса за екстрадиция. ОАЕ е федерация от емирства и там всеки емир взема решение. Едноличната власт взема и ексцентрични решения, тъй че екстрадицията може да се случи ", сподели дипломатът.

Керемедчиев разкри и какво съставлява самата процедура. " България изпраща искане за екстрадиция на Божков, по-късно процедурата минава през съда в ОАЕ и се гледа на две инстанции. В момента на избягалия от България предприемач би трябвало да му е лишен и задграничния паспорт ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР