От годежния пръстен на Даяна до кралската карета - фенове

...
От годежния пръстен на Даяна до кралската карета - фенове
Коментари Харесай

Разпродадоха на търг костюми и декори от сериала Короната

От годежния пръстен на Даяна до кралската карета - почитатели на известния сериал на " Короната " на Нетфликс се снабдиха с костюми, аксесоари и декори за хиляди английски лири на търг, проведен от аукционна къща " Бонамс " в Лондон, съобщи Агенция Франс Прес.

, които варираха от елементарни скици на рокли до внушителни декори в естествена величина, са употребявани за неведнъж награждавания сериал за английското кралско семейство. " Короната " се трансформира в един от най-големите триумфи на американската стрийминг платформа, само че постоянно беше подложен на критика за " сделките " му с историята.

Един от най-впечатляващите експонати - репродукцията на трона за коронацията, беше продаден за 25 6000 английски лири (30 000 евро).



За внушителната карета, украсена със злато, " в съвършена работна форма ", бяха платени 56 300 английски лири (66 000 евро), а за зеления " Ягуар " на принцеса Даяна - 70 000 английски лири (82 000 евро).

Копието на фасадата на " Даунинг стрийт " 10 провокира по-слаб възторг и смени притежателя си за малко над 10 000 английски лири (11 700 евро), до момента в който предварителната оценка на " Бонамс " беше сред 20 000 и 30 000 английски лири.

Колкото до костюмите, репликата на тоалета за коронацията на кралица Елизабет Втора от хермелин и червен сатен, носен от актрисата Клеър Фой, беше продадена за близо 20 000 английски лири.

За костюма за инвеститурата на принца на Уелс, носен от артиста Джош О`Конър, беше платена сумата от 14 000 английски лири (16 400 евро).

Репродукциите на облеклата и бижутата на принцеса Даяна също провокираха интерес - годежният ѝ пръстен с подправен сапфир беше продаден за 7700 английски лири (9030 евро), а " роклята за възмездие ", носена тъкмо откакто брачният партньор ѝ принц Чарлз признава за връзката си с Камила в изявление - за 12 800 английски лири (15 000 евро).



Други аксесоари и декорации могат да бъдат закупени онлайн до четвъртък.

Постъпленията от физическия търг ще отидат за основаването на стипендиантска стратегия в Националното учебно заведение за кино и телевизия.

Шестият и финален сезон на сериала, който беше излъчен сред ноември и декември 2023 година, остана в топ 10 на най-гледаните англоезични стратегии на Нетфликс в света в продължение на осем седмици.


























Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР